Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća generacija

Novi i30 najsnažniji je Hyundaijev adut

Hyundai i30
Foto: Hyundai
1/5
17.09.2016.
u 10:00

Novi kompaktni korejac nudit će učinkovite benzinske turbomotore, a prvi put u Hyundaijevim modelima i 1,4 T-GDI s 140 KS

Hyundai je premijerno u svom europskom sjedištu u njemačkom Offenbachu uoči pariškog salona automobila pokazao novu generaciju kompakta i30, svog najvažnijeg modela. Na hrvatsko bi tržište trebao stići u prvom kvartalu 2017. godine. Nova generacija i30, navode iz Hyundaija, predstavlja pametan izbor za one koji traže atraktivan dizajn, efikasnu i dinamičnu vožnju te sveobuhvatan sigurnosni paket. Diči se 5-godišnjim jamstvom bez ograničenja kilometraže.

– Novi i30 pristupačan je, atraktivnog dizajna s inovativnom tehnologijom i lagan za upravljanje - rekao je Jochen Sengpiehl, dopredsjednik marketinga Hyundai Motor Europe-a.

Novitet donosi najnovije aktivne sigurnosne značajke, poput sustava automatskog kočenja za sprječavanje frontalnog sudara, adaptivnog tempomata, detektora mrtvog kuta, sustava upozorenja o prilaženju vozila straga, sustava održavanja vozila u voznoj traci, identificiranja ograničenja brzine i automatskog upravljanja dugim svjetlima.

Novi i30 nudi mogućnosti povezivanja smarthphone uređaja za vrijeme vožnje (Apple CarPlay i Android Auto sistem), a omogućuje i bežično punjenje.

Pogonski sustavi sastoje se od turbomotora smanjene zapremnine motora, kako bi se poboljšala učinkovitost i brzina. Kupci mogu birati između tri benzinska motora i jednog 1,6-litrenog turbodizelskog motora. Nova generacija i30 prvi je Hyundai dostupan s turbobenzinskim motorom s 4 cilindra, 1,4 T-GDI sa 140 KS. Treća genercija i30 dizajnirana je u tehničkom centru u Rüsselsheimu, proizvedena u Nošovicama u Češkoj i testirana na stazi u Nürburgringu.

>> Hyundai Ioniq prva je prava konkurencija Toyoti Prius

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije