Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO U PONUDI

Novi DS3 model u Hrvatsku je donio i novi svjetlosni potpis

DS3
Foto: Citroën
1/2
23.10.2014.
u 10:49

DS3 i DS3 Cabrio dobili su svjetla koja povezuju LED i ksenonsku tehnologiju s dinamičkim žmigavcima

Luksuzni DS odvojio se od Citroena te borbu na tržištu nastavlja kao nezavisna premium marka, a u Hrvatskoj je odnedavno model DS3 s novim svjetlosnim potpisom. DS3 i DS3 Cabrio, naime, usvojili su nova svjetla koja pretpremijerno povezuju LED i ksenonsku tehnologiju s novim dinamičkim pokazivačima smjera.

Ova svjetla daju modelu DS3 još učinkovitiju vidljivost. S istodobnom uporabom triju LED i jednog ksenonskog modula, svjetlosni je snop snažan, širok i homogen za poboljšanu vidljivost i udobnost tijekom putovanja noću. Novi pogled modela DS3 omogućava smanjenje potrošnje energije za 35 posto kad su upaljena kratka svjetla i 75 posto kad su upaljena duga. Naposljetku, LED svjetla imaju 20 puta veću trajnost od halogenih s uobičajenim vijekom trajanja više od 20.000 sati.

DS 3 također dobiva nove dinamičke pokazivače smjera što je inovacija u segmentu. Novi svjetlosni uzorak upotpunjen je LED dnevnim svjetlima smještenim u prednjim dovodima zraka po kojima su DS3 i DS3 Cabrio prepoznatljivi. Ovi se modeli ističu i stražnjim LED svjetlima s 3D efektom.

DS3 gama dobila je i nove benzinske i dizelske motore, koji već sada ispunjavaju Euro 6 normu. U dizelskoj izvedbi, tu su BlueHDi 120 i BlueHDi 100, još snažniji i ekološki prihvatljiviji. Što se tiče benzinskih motora, DS3 zadržao je motor THP 155, a nudi i PureTech 82 BVM te VTi 120 s ručnim i automatskim mjenjačem.

>> Francuzi premium linijom DS vraćaju svoju staru slavu

>> Citroën DS3 cabrio: Užitak u svakom trenutku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije