Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rokovi isporuke

Naruči auto danas pa križaj dane do travnja sljedeće godine

cayenne
Arhiva VL
23.11.2010.
u 08:00

Zbog velike potražnje, najduže se čeka na dizelsku izvedbu luksuznog Porsche Cayennea te na robusnu Toyotu Hilux

Naručite li danas Porsche Cayenne dizel - sa 240 konjskih snaga i 8-stupanjskim Tiptronic mjenjačem - automobil vrijedan 82.490 eura dobit ćete u ožujku ili travnju sljedeće godine. Zašto? Zato što su se za njim pomamili kupci na svim tržištima pa su sve proizvodne kvote ispunjene. Želite li ipak Cayenne voziti ranije, danas naručena benzinska izvedba stići će vam u veljači. Na ostale Porscheove modele valja pričekati do 90 dana.

Duže se čekaju auti iz Amerike

Jednak je rok isporuke - do 90 dana - i za Mercedesove modele koji stižu iz tvornica u Njemačkoj. Za isporuku vozila koja dolaze iz Amerike (primjerice ML-klasa, GL-klasa, R-klasa) predviđeno je 120 dana, jer od toga 30 dana otpada samo na putovanje vozila iz Amerike u Hrvatsku. No, to su krajnji rokovi isporuke, a naručeni automobili obično dođu ranije. Na Volvove modele čeka se oko 60 dana. Nešto više od toga valja pričekati samo model XC60, jer je on kod nas još uvijek najprodavaniji Volvo, pa je pritisak kupaca veći. BMW naručen po zahtjevu kupca iz europske tvornice (primjerice BMW serije 1, serije 3, serije 5, BMW X1) stiže u roku od 10 do 45 dana. Za BMW-ove modele koji se proizvode u Americi (novi BMW X3, BMW X5, BMW X6) rok je isporuke od 30 do 90 dana.

Audijevi rokovi isporuke iznose od 90 do 120 dana za sve modele, osim modela RS i izvedbi s posebnom opremom Quattro GmbH, na koje se malo duže čeka.

Nissan modele iz europske proizvodnje (Note, Juke 4x2, Qashqai, Navara i Pathfinder) kupcu isporuči u roku 60 dana. Automobili koji se proizvode u Japanu (Juke 4x4, 370Z, Murano i X-trail) stižu u roku od 90 dana. Toyota naručene automobile isporučuje u roku od 90 do 120 dana. Iznimka je Hilux, na koji se može čekati i do 150 dana, dakle, do travnja. Naručeni Ford stići će vam najkasnije 90 dana od narudžbe. Iz Citroëna kažu da u 90 posto slučajeva isporučuju vozila s lagera. Naruči li se ipak automobil u proizvodnji, rok je isporuke do 60 dana. Poželite li Suzuki kakav je u tom trenutku u proizvodnji, čekat ćete do 45 dana. Ako ga rade baš po vašoj narudžbi, valja biti strpljiv 90 do 120 dana - ovisno o tome proizvodi li se u Europi ili u Japanu.

Rasprodana Fiat Panda

Ako je Subaru kakav želite na centralnom skladištu u Italiji, stići će vam u roku od 30 dana. Mora li se proizvoditi posebno za vas, čekat ćete do 120 dana. Jednak je rok isporuke - do 120 dana - za Hondina vozila po narudžbi. Naručeni Seatovi modeli čekaju se pak od 60 do 75 dana.

Svi Fiatovi automobili imaju službeni rok isporuke od 60 do 90 dana, ali realno stižu za 30 do 45 dana. Najduže se, oko 60 dana - zbog rasprodane proizvodnje - čekaju Panda i Fiat 500 Cabrio. U odnosu na proteklu godinu, rokovi isporuke su se za najprodavanija vozila skratili. Primjerice, Punto Evo dobit ćete u roku od 45 dana, dok se ranije čekalo 60 dana. Alfa Romeo Giulietta, koja nije još lansirana na svim tržištima, u Hrvatskoj se isporučuje za 40 dana.

Naručeni Twingo i Clio Storia čekaju se do 40 dana, sva ostala Renaultova i Daciina vozila čekaju se do 60 dana, bez obzira na to gdje se proizvode. Iznimka je Renault Koleos, koji se proizvodi u Koreji, pa je rok isporuke produžen na 120 dana. Zahvaljujući novoj ponudi Generation izvedbi modela Twingo, Clio, Megane, Fluence i Kangoo, domaći je zastupnik isplanirao proizvodnju dovoljnih količina tih modela, pa su se rokovi isporuke za te izvedbe bitno skratili.

Ključne riječi

Komentara 3

CU
cunt
21:04 24.11.2010.

kupi porše dizl za 82 soma no,,,,i taj ima slamu u glavi

MO
moshmislit
21:35 26.11.2010.

fakat moraš bit tenkre dat te pare za tu kutiju....malo nadoplata i imaš turbo

DM
dr_max
15:40 12.12.2010.

Pa to je normalni rok isporuke, jedan obicni Passat ili A4 u Njemackoj ima rok isporuke 60 dana, a proizvodi se u tvornici udaljenoj 300km od mjesta narudzbe. Sto se terenaca i velikih limuzina tice, problem su Kinezi jer narucuju ko ludi. Kod njih nema krize :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije