Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crne brojke

MUP uputio pismo motociklistima: 270 obitelji osjetilo je gubitak najmilijih

Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
04.05.2018.
u 18:18

Sigurno vam nisu promakle crne statistike da je u zadnjih nekoliko dana čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima, poginulo!, piše MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojim je internetskim stranicama danas objavilo pismo zaljubljenicima u motocikle, nakon najnovijih smrtnih stradanja, u kojem apelira da "poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu", pomognu da svako njihovo putovanje završi sretno na željenom odredištu.

"Poštovani zaljubljenici u motocikle, potaknuti najnovijim nemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje. Sigurno vam nisu promakle crne statistike da je u zadnjih nekoliko dana čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima, poginulo!", piše MUP.

Na hrvatskim cestama u zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista, a to znači da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, ukazuju iz MUP.

Ako se ovaj crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih, upozoravaju te naglašavaju da neumorno upozoravaju na opasnost koja prijeti vozačima na dva kotača te savjetuju kako takvu vožnju učiniti što sigurnijom s ciljem da spase barem jedan ljudski život ili spriječe neko drugo teško stradavanje.

"Većina tih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu. Sretan i siguran put žele vam vaši 'plavci'!", stoji u apelu MUP-a.

Ilustracija
1/32
Ključne riječi

Komentara 9

SA
sargu123
20:06 04.05.2018.

Velika većina njih su normalni ljudi, vozaju se i uživaju. A kre.ena ima među njima kao i svugdje, kad stradaju ni malo ih ne žalim štoviše drago mi je samo da ne strada netko nevin.

BR
branko53
19:26 04.05.2018.

uredu upozorenje ali za pojedince ne znaci nist . Pohvala motoristima koji je primjereno voze i svojim postupanjem pokazuju primjer ljepe i sigurne voznje no nazalost ima i jurilica koje nazalost zavrsavju. tragicno . Nisu vozaci motora ugrozeni vec si jednim velikim djelom sami rade ugrozenost na cesti

MT
makan tahi
21:36 04.05.2018.

druga strana medalje je da timovi za transplantacije znaju kad im je sezona doniranih organa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije