Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
auto među zidine

Mate Rimac želi dvorac Kerestinec, u njemu bi smjestio tvrtku

Mate Rimac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
10.09.2014.
u 23:20

Kaštel Kerestinec, koji je sagradila grofovska obitelj Erdödy, na području je Svete Nedelje, koja je i njegov sadašnji vlasnik

Hrvatski inovator Mate Rimac želi kupiti zapušteni dvorac Kerestinec i pretvoriti ga u sjedište svoje automobilske tvrtke, potvrdili su za Poslovni dnevnik u Rimac automobilima.

– Smatramo da bi bilo lijepo spojiti povijest i stari dvorac s najnovijom svjetskom tehnologijom. Također smatramo da bi i kupcu bilo zanimljivo doći u posjet u dvorac, posebno ako je, primjerice, iz Amerike. U tom je slučaju građevina u kojoj nastaje njegov automobil zapravo starija od njegove države. No, moramo napomenuti da je to još na razini ideje – ističe se u odgovoru koji potpisuje Monika Mikac, operativna direktorica Rimac Automobila. Dodaje da je direktor Mate Rimac na svojem Facebook-profilu objavio ideju, a mediji su to vrlo brzo prenijeli.

– Još nemamo ni projektnu dokumentaciju, a ne znamo koliki bi bili troškovi za jedan tako veliki projekt. Kao što i sami često puta napominjemo, od same ideje do realizacije dug je put – objašnjava Mikac.

Inače, kaštel Kerestinec, koji se nalazi na području Svete Nedelje, koja je i njegov sadašnji vlasnik, sagradila je grofovska obitelj Erdödy, a gradnja je počela 1565. godine uz mnogobrojne kasnije nadogradnje. U Drugom svjetskom ratu Kerestinec je služio kao zatvor, a ista mu je sudbina bila i u Domovinskom ratu.

>>Na Rimčevu biciklu Jurić ide kroz 9 zemalja

>>Rimac automobili promijenili život mladiću u invalidskim kolicima

Komentara 29

LC
LIVNO-CRO-DINAMO
01:17 11.09.2014.

Hrvatski jal na djelu- čitajte komentare i uživajte.

DR
Dretva
01:24 11.09.2014.

Ajde ljudi, prije nego što pišete gluposti, informirajte se malo o toj firmi i njezinim postignućima.

DU
Deleted user
13:41 11.09.2014.

Kaštel Kerestinec?! fakat ste pretjerali... DVORAC Kerestinec!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije