Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Citroën C1

Mali šarmer od sada dvobojan i bez krova

Citroën C1
Foto: Citroën
1/7
24.02.2014.
u 16:10

C1 će proizvodnu traku i dalje dijeliti s Peugeotom 108 i Toyotom Aygo

I druga generacija francusko-japanskih trojki stvorena je za probijanje kroz gradsku vrevu. Novi C1 s dužinom od 346 cm i krugom okretanja od samo 480 cm, na gradskim će se prometnicama snalaziti kao riba u vodi. Ujedno izgleda robusnije i sigurnije.

Dolazi s trojim i peterim vratima, a novost je izvedba Airscape sa sklopivim platnenim krovom, upravljanim električnim putem. Uz energičniji vanjski dizajn, novi Citroën C1 donosi dvobojne izvedbe i unutrašnjost u boji. Izvedba s krovnim otvorom Airscape također ima dvobojni efekt i nudi mogućnost izbora kontrastne boje platnenog krova (crveni, crni ili sivi) u odnosu na boju vozila.

Slijedeći trendove i C1 može biti opremljen 7“ tabletom osjetljivim na dodir kojim se upravlja svim multimedijskim funkcijama (radio, telefon, video, putno računalo). Štoviše, Mirror Screen tehnologija omogućuje kopiranje sadržaja s pametnog telefona te njegovo upravljanje putem tableta. Povećani prtljažnik sada prima 196 l, a može se povećati do čak 750 litara. Masa od samo 840 kg i nove generacije trocilindarskih motora omogućuju C1 iznimnu štedljivost. Primjerice sa 1,2-litrenim motorom od 82 KS troši 4,3 l/100 km i ispušta 99 g/km CO2. Početni motor je 1,0 sa 68 konja.

Službena premijera modela C1 bit će u ožujku u Ženevi.

>> Mali francuski šarmer sigurniji je i prostraniji

>> Citroën C5 CrossTourer - povišeni karavan od 31.000 eura

Foto: Citroën

Foto: Citroën

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije