Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEUGEOT 108

Mali francuski šarmer sigurniji je i prostraniji

Peugeot 108
Foto: Peugeot
1/4
19.02.2014.
u 08:55

Svoj pametni telefon možete spojiti s autom i njime upravljati preko 7” zaslona u kokpitu

Peugeot je prvi objavio fotografije, ali i tehničke podatke za drugu generaciju gradskog automobila 108, brata blizanca Toyote Aygo i Citroena C1.

Gradski automobil izgledom je postao pravi šminker, a djeluje i mnogo robusnije od dosadašnjeg modela. Dimenzije su veće, ali 108-ica s dužinom od 347 cm (+4 cm) ostaje kompaktna i s krugom okretanja od samo 4,8 metara gotovo idealna za probijanje kroz gradske gužve.

Ukrasi izvana i unutra

Dolazi s trojim i peterim vratima, ali i kao kabriolet s platnenim krovom. Velike su mogućnosti personalizacije, u dvobojnoj karoseriji ili s raznim ukrasima izvana, te raznim bojama i materijalima u unutrašnjosti.

U Peugeotu posebno ističu multimedijalnu stranu odnosno povezivost s pametnim telefonima. Veliki 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir, poznat iz 208-ice, dolazi kao opcija u opremi Active ili serijski u opremi Allure.

Ali, osim sučelja radija, putnog računala i navigacije, nudi i povezivanje s pametnim telefonom preko Bluetootha, ponajviše za funkcije telefoniranja i slušanja glazbe s prenosivog uređaja ili preko Mirror Screena za aplikacije. Kompatibilna je sa svim relevantnim operativnim sustavima, poput Androida, iOs-a, Windowsa...

Dva trocilindraša

Zahvaljujući Mirror Screenu, zaslon osjetljiv na dodir u Peugeotu 108 postaje zrcalo kompatibilnog spojenog telefona preko kojeg se telefonom i upravlja.

Gamu agregata čine dva trocilindarska motora uparena sa tri vrste mjenjača. Početni je i 1,0 e-VTi sa 68 konjskih snaga, koji dolazi uparen s ručnim 5-brzinskim mjenjačem (samo 88 g/km CO2), automatiziranim STT mjenjačem s pet brzina i pilotiranim ETG mjenjačem, također s pet brzina. Jači 1,2-litreni trocilindraš dolazi s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva, a ispušta 99 g/km CO2.

Službena premijera je u Ženevi, a u Hrvatsku Peugeot 108 stiže u srpnju. Cijena još nije poznata.

Komentara 1

EV
evropljanin
14:07 05.03.2014.

to je moj auto. jrdnostavno super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije