Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prodaja pala 38,6%

Krah autotržišta: Zbog krize Hrvati kupuju sve manje automobila

'20.03.2012., Zagreb - Test automobila Volkswagen Up.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
10.09.2012.
u 13:16

Oštar pad prodaje u kolovozu rezultat je općeg pada standarda kupaca zbog krize, ali i uobičajen pad u kolovozu

U kolovozu u Hrvatskoj je prodano 1727 novih automobila, što je 979 automobila ili 36,2 posto manje nego u srpnju te 1085, odnosno 38,6 posto manje nego u prošlogodišnjem kolovozu, izvijestila je agencija Promocija Plus.

Iz agencije objašnjavaju da je oštar pad u kolovozu rezultat općeg pada standarda kupaca zbog krize, nepovoljnih poreznih propisa pri kupnji automobila u poslovne svrhe, ali i uobičajen pad prodaje u kolovozu, koji je i inače najslabiji prodajni mjesec u godini.

Slaba prodaja ostvarena je i u prvih osam mjeseci, tijekom kojih su u Hrvatskoj prodana 24.634 nova automobila, što je 4978 ili 16,8 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. 

Najprodavanija je marka automobila u Hrvatskoj od početka godine Volkswagen, slijede Peugeot i Opel. Najprodavaniji je model Opel Astra, slijede VW Polo i VW Golf.

Komentara 67

MR
mravac8
14:43 10.09.2012.

Trgovicima poruka - nemojte kukati i plakati, preorjentirajte se na prodaju bicikala.

DU
Deleted user
14:46 10.09.2012.

Regulacija i upravljanje svih sistema, tehničkih i društvenih, radi se polako i oprezno. Učini se mali pomak u nečemu (porez, devalvacija, poskupljenje, porezne stope....) i onda se čeka neko vrijeme na odaziv kako će sistem reagirati. Ove naše lijepe komunističke glavice to ne shvačaju. Oni voze auto i dodaju gas, koče, pale cigaretu, razgovaraju mobitelom, daju žmigavac, ne paze na druge učesnike u prometu, mjenjaju brzine, i sve to u isto vrijeme. I gdje mogu završititi? Naravno u grabi, i ako budu imali sreće, samo sa životno opasnim ozljedama.

MR
mravac8
14:42 10.09.2012.

liburnik Nemoj tako ! Nisu li upravo HDZ-ovci Sanaderu dva puta kupili i platili ondaj blidnirani BMW a sve samo zato da što više novca ode u državni proračun? To su domoljubi, ajde ti to napravi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije