Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Kazna za vraćanje kilometraže: 'Skidaču' dosuđen zatvor

Da je varao, otkrilo se nakon što je nekoliko dana nakon kupnje došlo je do skupog kvara i tada se klupko krenulo razmotavati.
15. veljače 2020. u 18:05 12 komentara 3160 prikaza
Ilustracija
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Jedna od najčešćih muljaža s kojom se kupci susreću prilikom kupnje rabljenih automobila zasigurno je vraćanje kilometraže vozila. No malobrojni znaju da se radi o kaznenom djelu za koje se itekako izriču ozbiljne kazne.

kilometraža Slučaj iz Pitomače Policija uhvatila 'skidača' kilometara: prodao mu VW i oštetio ga za 10.000 kn

Tako je Općinski sud u Virovitici u predmetu K-230/2019 donio 16. siječnja 2020. presudu kojom je osobi koja je varala na kilometraži određena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine te mu je izrečena uvjetna osuda na način da je određeno kako se kazna na koju je osuđen neće izvršiti ako za vrijeme od tri godine ne počini novo kazneno djelo, javlja Revija HAK.

higijena im nije jača strana Djelatnici autopraonice zgroženi: 'Trebalo je sedam sati da očistimo taj automobil'

A da je varao, otkrilo se nakon što je nekoliko dana nakon kupnje došlo je do skupog kvara i tada se klupko krenulo razmotavati. Utvrđeno je "skidanje kilometraže", ali i krivotvorenje dokumenata. Naime, osuđena osoba uopće nije imala pravo prodati automobil jer je imala punomoć koja joj je izvorno bila dana samo za upravljanje automobilom u zemlji i inozemstvu te odjavu osobnog automobila, ali je ta osoba naknadno zaokružila i mogućnost prodaje.

Ministri Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp kod KB Dubrava
Gestikulacije i mimika
Vili Beroš i neverbalno odaje raste li broj oboljelih
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
 • brksa:

  ja sam isto žrtva švercera autima sa vraćanjem kilometraže, pod hitno se treba doraditi ugovor "viđeno kupljeno" jer je nemoguće auto pregledati za 10 minuta. Auto sam kupio sa kilometražom 150 tkm, no kad je spojen u autoservisu na računalo ... prikaži još! od plina auto je imao 6000 sati vožnje samo na plinu, 300000km samo na plinu. Naravno auto sam morao odvesti odmah na generalku motora, ni to nije uspjelo, uslijedila je još jednom polugeneralka i auto je evo nakon 1.5 godinu prodan u djelove. auto je kupljen od švercera Krešimir 0922465638, aute kupujte vani bježte od domaćih švercera

 • Avatar NO SANDWICH!
  NO SANDWICH!:

  Još da je dobio bezuvjetno...

 • furest:

  bravo to su prave mjere za sigurnost u saobracaju a ne povecanje kazni za neimanje dokumenata ili ugasena svjetla po suncanom danu