Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Leteći” biskupi: Vatikanski prefekt Franc Rode automobilom izazvao sablazan u Sloveniji

Kardinal s bijesnim mercedesom do stotke za samo 5 sekundi

coupe-55-cl-amg
11.11.2009.
u 15:55

Kardinal Franc Rode bio je ljubljanski nadbiskup od 1997.-2004., nakon čega odlazi u Vatikan na dužnost prefekta Kongregacije za osobe posvećenog života.

Mercedesov coupe CL 55 AMG slovenskoga kardinala Franca Rode, vatikanskog prefekta Kongregacije za redovnike, izaziva sablazan i čuđenje na slovenskim internetskim portalima, a naš vjerski portal Križ života objavio je tekst s naslovom “Kardinale Rode, sramite se!”

Povod je, dakako, skupocjen automobil specijalne AMG dorade koji je, inače, statusni simbol plejboja i osoba iz kriminalnog miljea. Taj tunirani Mercedesov model, kako pišu slovenski mediji, ima impozantna vozna svojstva. Ispod poklopca nalazi se motor od 5500 ccm, "nabrijani" V8 sa 476 KS i 700 Nm, kojemu od 0 do 100 km/h treba 4,7 sekundi, a takav novi automobili stoji približno 160.000 eura. Napravljen je na bazi luksuzne Mercedesove limuzine S-klase, kojom se koriste poslovni ljudi i politički vrh.

Izabrao rabljeni
Dakako, automobil u kojem se vozi kardinal Rode sada je znatno jeftiniji jer je riječ o rabljenom automobilu iz 2002. godine, kako je u slovenskim medijima objasnio njegov tajnik mons. Blaž Jezeršek.

– Točno je da se gospodin kardinal vozi u automobilu mercedes CL 55, ali također rabi druge automobile. Automobil je proizveden 2002. i u proljeće 2007. bio je kardinalu ponuđen po vrlo povoljnim uvjetima. A kad je riječ o potrebama, među kardinalove dužnosti ulaze i brojni posjeti redovnicima izvan Rima i šire po Europi pa se odlučio prihvatiti tu ponudu i kupiti taj automobil. Pritom je taj automobil, usprkos starosti, još prilično siguran, što je bilo presudno – rekao je kardinalov tajnik mons. Jezeršek.

Često na meti kritika
Kardinal Franc Rode bio je ljubljanski nadbiskup od 1997. do 2004. godine, nakon čega odlazi u Vatikan na dužnost prefekta Kongregacije za osobe posvećena života. Trenutačno je na putovanju u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se bavi problemima s redovnicama koje u Americi sve više žive svjetovnim, a ne redovničkim životom i izbjegavaju nositi redovničku odoru.

Kardinal Rode inače je česta meta kritike slovenskih medija, a Crkva u Sloveniji nije u najboljim odnosima s državom.

Međutim, premda ne toliko atraktivan, vozni park nekih drugih visokih vjerskih predstavnika gotovo da ne zaostaje za limenim ljubimcem slovenskoga kardinala.

Tako se mostarskog biskupa Ratka Perića nedavno moglo vidjeti kako u tajništvo Hrvatske biskupske konferencije stiže audijem A6.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija Ševko ef. Omerbašić vozi terenac Mitsubishijev pajero sport, a mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije Jovan (Pavlović) ima vozača koji ga vozi u audiju A8 talijanskih registarskih oznaka.

Ključne riječi

Komentara 15

AN
ankicascreiber
16:10 11.11.2009.

kardinal vozi mercedes jer se osijeca sigurnim u tom autu!!!! Ja sam misli da njega Bog cuva, da nema potrebe za drugim tipovima sigurnosti. HA HA HA HA

OB
-obrisani-
16:13 11.11.2009.

. ..bozji - auto... ..bog fura Mercedes AMG 600 ..i porsche 911 sc , cabrio.........za svaki slucaj, bijele boje.. ..

DO
doktorica
07:31 12.11.2009.

Isus je hodao bos

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije