Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4x4 HARD TEST Nakon 40.000 kilometara s Terracanom 12 čitatelja poveli smo na off-road druženje

Hyundai Terracan - po vodama i gorama

aut_terracan_tx.jpg
import
08.05.2006.
u 19:00

Kao što smo i najavljivali od početka druženja s Hyundai Terracanom, organizirali smo off road druženje za čitatelje. Potaknuti velikim zanimanjem za vikend-druženja s automobilima koji su u Večernjaku na maraton testiranjima - te s obzirom na to da je Terracan terensko vozilo - odlučili smo čitatelje odvesti na off-road vožnju kako bi imali priliku isprobati što automobil u stvarnosti može svladati.

Vrijeme nam nije dopuštalo uputiti se daleko od Zagreba, pa smo odlučili krenuti prema Samoborskom i Žumberačkom gorju. Krenuvši od Bregane, preko mjesta Grdanjci i Gabrovice, uputili smo se prema Koretićima i Eko selu. Samo nekoliko kilometara prije Koretića gubi se trag asfaltiranim cestama, te smo se dalje vozili makadamom, što je za našeg Terracana bio posve normalan zadatak.

Vozeći se cijelo vrijeme uz potok, na jednom smo mjestu procijenili da je moguće spustiti se automobilom u njegovo korito. Bilo je dovoljno samo uključiti pogon na sva četiri kotača, te za svaki slučaj staviti i blokadu središnjeg diferencijala, kako nas kamenje u potoku ne bi iznenadilo.

Tu je Terracan prošao prvi test. Nakon uspješnog svladavanja potoka, bez problema smo se kroz kaljužu ponovno izukli na makadamsku cestu. Naravno, za uspješno svladavanje ovakvog terena nije potrebno imati samo za to sposoban automobil, već i odgovorajuće gume. S obzirom da je Terracan opremljen Dunlop Grandtrek MT2 gumama, problema stvarno nije bilo.

Nakon iskustva s potokom, počelo je uspinjanje prema višim nadmorskim visinama, prema naselju Jarušje gdje su nas dočekala radoznala lica mještana, koji ne susreću baš previše novih putnika.  Cilj nam je bio stići do vrha Zečak, koji se nalazi na 795 metara nadmorske visine, te s njega puca prekrasni pogled na sve strane svijeta.

Svladavanjem vrha Terracan je dokazao da mu ni takve avanture nisu problem, nakon čega smo se uputili prema Noršić selu, pa nazad prema Koretićima i Gabrovici - kako bismo vidjeli kako naš Terracan podnosi spuštanje, naravno ne prazan, nego sa čitateljima koje je ova off road vožnja oduševila. Svi su jednoglasno zaključili: "vjerujemo da će biti još prilika za ovakvo druženje".


Više o temi


Nagrađeni čitatelji

Od mnoštva pristiglih kupona čak je dvanaest čitatelja imalo priliku provesti dan s Hyundaijevim automobilima i ekipom priloga Auto moto nautika - vozeći se cestama i putevima Samoborskog i Žumberačkog gorja. Nagrađeni čitatelji pristigli su iz raznih dijelova Hrvatske: od Varaždina, Kutine i Karlovca, do Velike Gorice, Dugog Sela, Velikog Trgovišća i Nedešćine. S nama su se družili Maja Krnić, Marin Šipek, Nenad Alinjak, Alojz Kovačić, Vivijano Franković, Robert Kramar, Mladen Curman, Damir Mateković, Josip Tomošić, Mario Babić, Nenad Oštrec i Vanja Margetić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije