Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Električna suradnja

Hyundai: Supertajni projekt s Rimcem bit će proizveden u vrlo ograničenoj seriji

Mate Rimac
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
17.09.2019.
u 09:39

Dr. Albert Biermann napomenuo je kako je nedavno posjetio sjedište Rimca u Hrvatskoj te da je zasad zadovoljan odnosom koji je opisao kao vrlo plodonosan

Hyundai s hrvatskim Rimcem radi na ograničenoj seriji sportskih automobila, objavio je američki portal CurBuzz nakon razgovora sa šefom za istraživanje i razvoj u korejskoj tvrtki.

U svibnju ove godine Hyundai i Kia najavili su planove za investiranje 80 milijuna eura u tvrtku iz Svete Nedelje, a zauzvrat bi trebali dobiti pomoć u razvoju najmanje dva električna vozila.

Dr. Albert Biermann rekao je da je još uvijek prerano da bi se govorilo o detaljima, ali napomenuo je jednu stvar.

- Supertajni projekt s Rimcem bit će proizveden u vrlo ograničenoj seriji - rekao je Biermann.

Napomenuo je i kako je nedavno posjetio sjedište Rimca u Hrvatskoj te da je zasad zadovoljan odnosom koji je opisao kao vrlo plodonosan.

- Razina tehnologije u Rimcu vrlo je visoka. To se poklapa s našim vjerovanjem da ništa nije nemoguće - rekao je Biermann.

Prema ranijim glasinama, sportski automobil Hyundaija i Rimca bit će serijska verzija lanjskoj koncepta Genesis Essentia, no Biermann na pitanje o tome nije htio ići u detalje. Rekao je da namaju rok za predstavljanja novog automobila te da nisu u žurbi jer žele sve napraviti kako treba.

- Mogu samo svima reći da će biti ugodno iznenađeni - rekao je Biermann.

CarBuzz piše i kako Hyundai trenutno s Rimcem radi na električnom trkaćem automobilu RM20.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar vladtepes975
vladtepes975
20:52 18.09.2019.

Biti će to ultra rijetka serija. 0 komada.

VE
velist
19:02 23.09.2019.

Reče Vladek i osta živ. Inače su mi najjači komentari likova za koje nisam siguran da bi znali zamijeniti običnu sijalicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije