Naslovnica Auti Automobili

Hyundai: Supertajni projekt s Rimcem bit će proizveden u vrlo ograničenoj seriji

Dr. Albert Biermann napomenuo je kako je nedavno posjetio sjedište Rimca u Hrvatskoj te da je zasad zadovoljan odnosom koji je opisao kao vrlo plodonosan
17. rujna 2019. u 09:39 3 komentara 704 prikaza
Mate Rimac
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Hyundai s hrvatskim Rimcem radi na ograničenoj seriji sportskih automobila, objavio je američki portal CurBuzz nakon razgovora sa šefom za istraživanje i razvoj u korejskoj tvrtki.

Spavali tijekom vožnje u Tesli Čudo iz Tesle Vozio 100 na sat i ostao u nevjerici ugledavši što se događa u vozilu pored njega

U svibnju ove godine Hyundai i Kia najavili su planove za investiranje 80 milijuna eura u tvrtku iz Svete Nedelje, a zauzvrat bi trebali dobiti pomoć u razvoju najmanje dva električna vozila.

Dr. Albert Biermann rekao je da je još uvijek prerano da bi se govorilo o detaljima, ali napomenuo je jednu stvar.

- Supertajni projekt s Rimcem bit će proizveden u vrlo ograničenoj seriji - rekao je Biermann.

Napomenuo je i kako je nedavno posjetio sjedište Rimca u Hrvatskoj te da je zasad zadovoljan odnosom koji je opisao kao vrlo plodonosan.

Zagreb: Predstavljanje projekta Croatia Mirai Challenge Toyota Mirai Ovo je prvi auto na vodik koji će voziti hrvatskim cestama: Puni se za samo 3 minute

- Razina tehnologije u Rimcu vrlo je visoka. To se poklapa s našim vjerovanjem da ništa nije nemoguće - rekao je Biermann.

Prema ranijim glasinama, sportski automobil Hyundaija i Rimca bit će serijska verzija lanjskoj koncepta Genesis Essentia, no Biermann na pitanje o tome nije htio ići u detalje. Rekao je da namaju rok za predstavljanja novog automobila te da nisu u žurbi jer žele sve napraviti kako treba.

- Mogu samo svima reći da će biti ugodno iznenađeni - rekao je Biermann.

CarBuzz piše i kako Hyundai trenutno s Rimcem radi na električnom trkaćem automobilu RM20.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Avatar vladtepes975
    vladtepes975:

    Biti će to ultra rijetka serija. 0 komada.

  • velist:

    Reče Vladek i osta živ. Inače su mi najjači komentari likova za koje nisam siguran da bi znali zamijeniti običnu sijalicu.