Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo

HAK uveo kartografski prikaz stanja na hrvatskim cestama

HAK
Foto: HAK
27.03.2019.
u 11:30

- U 2018. smo samo od upravitelja cesta primili 77.000 e-mailova, a sve prikupljene informacije obrađujemo, tumačimo i pružamo ih sudionicima cestovnog prometa - rekla je Irena Čačić, voditeljica Informativnog centra Hrvatskog autokluba

Umjesto dosadašnjeg tekstualnog prikaza, Hrvatski autoklub uveo je novi način prikazivanja informacija o stanju u cestovnom prometu na svojoj digitalnoj karti. Kartografski prikaz informacija kvalitetniji je, jednostavniji i brži. Informacije se i dalje izmjenjuju u realnom vremenu, 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Hrvatski autoklub prikuplja informacije od upravitelja cesta, policije, brodskih prijevoznika, Državnog hidrometeorološkog zavoda, sustava sa 280 kamera te vozača.

- U 2018. smo samo od upravitelja cesta primili 77.000 e-mailova, a sve prikupljene informacije obrađujemo, tumačimo i pružamo ih sudionicima cestovnog prometa - rekla je Irena Čačić, voditeljica Informativnog centra Hrvatskog autokluba, pojasnivši kako su informacije dostupne putem informativnog segmenta internetske stranice hak.hr, koji je samo u 2018. zabilježio milijun osvježavanja informacija i više od 13 milijuna posjeta, zatim putem radio-javljanja, aplikacije za pametne telefone te izravnih razgovora izvjestitelja s vozačima.

Novi kartografski prikaz stanja u cestovnom prometu zadržao je korisnicima dobro poznate tekstualne kategorije - prohodnost cesta, granične prijelaze, pomorski i željeznički promet, prometnu prognozu i savjete vozačima - dodavši im kartografski prikaz sa georeferenciranim događajima na autocestama, vremenskim uvjetima koji utječu na stanje na cestama te lokacije kamera na pojedinoj cesti.

VIDEO Stižu veće kazne za vozače:

Ključne riječi
HAK

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:57 28.03.2019.

Nevjerojatno je da se spominje novi prikaz, a ne nudi poveznica. ILi ju ja ne vidim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije