Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirali smo

Ford Fiesta Active: Gradski automobil prerušen u SUV

Ford Fiesta Active
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
04.10.2019.
u 08:00

Neznatna povišenost Fiesti Active nije donijela nikakve prednosti, ali ni nedostatke. Poput klasične Fieste, u vožnji je uzorna, agilna i stabilna

Plastične zaštite iznad blatobrana, veći razmak od tla i 17” naplatci isprobanu Fiestu Active čine različitom od klasične Fieste. Osnovne dizajnerske linije, prostor u kabini, funkcionalnost, motorna gama i oprema, pak, jednaki su kod ova dva modela. Navedenim dodacima svrha je Fiestu Active vizualno približiti SUV modelima, iako ona, realno, sa SUV-ovima ima malo toga zajedničkoga. Od tla je Fiesta Active 1,8 cm odignutija u odnosu na Fiestu i trag kotača malo joj je širi (1 cm). Uz spomenute vizualne dodatke, to bi bilo to, što se tiče razlika od Fieste, odnosno sličnosti sa SUV-ovima.

Isprobani automobil dug je 440 centimetara i u povišenoj je inačici prvenstveno gradski. Komforno može povesti četiri odrasle osobe, peta je dobrodošla na kraćim relacijama. U unutrašnjosti prevladavaju kvalitetni materijali, zamjetna je visoka kvalita izrade. Oprema je odlična te, među ostalim, obuhvaća automatski klima-uređaj, 8-inčni zaslon, audio sustav, kontrole na kolu upravljača, grijana sjedala i grijani vjetrobran. tempomat, pomoć u zadržavanju u prometnom traku, LED dnevna i stražnja svjetla.

Ford Fiesta Active
1/7

Neznatna povišenost Fiesti Active nije donijela nikakve prednosti, ali ni nedostatke. Poput klasične Fieste, u vožnji je uzorna, agilna i stabilna. Pod prednjim poklopcem testnog primjerka odličan je trocilindarski jednolitreni Ecoboost benzinac. Razvija 100 konjskih snaga i s preciznim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem čini skladan spoj. Motor radi uglađeno, odličnog je odziva, a iz mirovanja do stotke Fiestu Active potjera za 12,5 sekundi. Postiže do 170 km/h. Deklarirano troši 4,3 l/100 km no mi to nismo ostvarili. Nama je tijekom testa Fiesta Active 1,0 Ecoboost u prosjeku trošila sedam litara. Ford Fiesta Active Plus stoji od 132.990 kn.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije