Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPnja RABLJENOG VOZILA

Donosimo savjete: Olakšajte si kupnju rabljenog automobila

Kupovina rabljenog vozila
Shutterstock
06.02.2023.
u 12:01

Kako bi često dugotrajan proces kupnje rabljenog vozila što više optimirali, unaprijed strogo odredite karakteristike vozila koje kupujete.

Automobilsku industriju pogodila je globalna nestašica poluvodiča što je dovelo do, nezabilježene, nestašice novih automobila te, posljedično, velikog rasta cijena. Većini je privatnih kupaca, pokazuju statistički podaci, i prije krize kupovina novog automobila bila nedostižna, a „novo normalno“ samo ih je još više usmjerilo prema kupovini rabljenih automobila.

Nažalost, tržište rabljenih automobila u pravilu prati tržište novih automobila pa je i na njemu situacija nepovoljnija nego prije. Upravo zato što ćete za rabljeni automobil morati izdvojiti više novaca nego do sada, iznimno je važno da svoj, teško zarađeni, novac ne uložite u rabljeni automobil koji je u lošem stanju. Srećom, na raspolaganju vam je nekoliko „alata“, savjeta i trikova koji olakšavaju odluku je li automobil o kojem razmišljate dobra kupnja, a u nastavku donosimo neke.

Kupovina rabljenog vozila ne mora biti mukotrpna i stresna. Pratite navedene savjete prilikom kupovine, a ako ste u mogućnosti, povedite sa sobom osobu od povjerenja. Ne vodite se emocijama i ne donosite ishitrene odluke. Samo trezvena glava, temeljit i pragmatičan pristup vode do ispravne odluke prilikom kupovine.

Sadržaj nastao u suradnji s CVH.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije