Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISUZU PIAZZA

Diskretni klasik - jako rijedak, a prodaje se za bagatelu

Isuzu Piazza
Foto: Njuskalo.hr
1/3
15.02.2014.
u 12:44

Isuzu Piazza djelo je Italdesigna Giorgetta Giugiara iz njegove zlatne faze

Domaćim oglasnicima dominiraju uobičajeni automobili - Golfovi, Passati, Astre i slični modeli dragi našem narodu. Međutim, tu i tamo zna se naći dosta rijedak i zanimljiv automobil, poput Isuzu Piazze. Auti ove japanske tvrtke ni inače nisu čest prizor na našim cestama, no Piazza je posebno zanimljiva.

Riječ je o autu koji na prvi pogled može proći nezamijećen - riječ je o klasičnom coupe-hatchbacku s troja vrata, ne posebno spektakularnog dizajna, bez neobičnih otvora i bespotrebnih detalja. No, pažljiviji pogled otkriva skladan, čist dizajn. Nije ni čudo, jer riječ je o jednom od djela Italdesigna Giorgetta Giugiara iz njegove zlatne faze.

Ovaj auto između ostalog pokazuje koliko je Giugiaro bio ispred vremena. Dok su ostali tijekom osamdesetih još uvijek istraživali mogućnosti dizajna preklopljenog papira, koji je Giugiaro apsolvirao u sedamdesetima, on je već krenuo dalje. Zato i Piazza izgleda mnogo mlađe nego što zapravo jest.

Foto: Njuskalo.hr

Konceptna verzija pod imenom Asso di Fiori prikazana je na auto-salonu u Ženevi 1979. godine. Proizvodna verzija nije se, srećom, puno razlikovala od koncepta. Auto je naslijedio 117 Coupé iz 1968. godine, koji je također dizajnirao Giugiaro. Proizvodnja je trajala od 1980. do 1990. godine.

Piazzu na Njuškalu prodaje Nenad Tomić iz Rijeke za 950 eura, što je dosta povoljno za ovako zanimljiv automobil. Riječ je o modelu 2.0 snage 120 konja iz 1985. godine, izvrsno opremljenom za to vrijeme - između ostalog ima automatsku klimu, ABS i dva zračna jastuka. Tomić je drugi vlasnik, a auto je prije pet mjeseci u Rijeci dobio pod račun.

- Auto je u potpuno voznom stanju, lijepo leži na cesti, besprijekorno je i odlično očuvan. Automatik je, ima klimu i potpunu opremu. Svi dijelovi su originalni, u funkciji i u ispravnom stanju - rekao nam je vlasnik, koji vjeruje da je njegova Piazza jedna od samo dvije u Hrvatskoj.

Tomić kaže da auto prodaje oko tri mjeseca, no iako je dobio nekoliko poziva, zasad se nitko nije odlučio na kupnju.

>> Zvijezda filma "Povratak u budućnost" navršio je 30 godina

Komentara 4

TI
tipus
14:11 15.02.2014.

Bojane kad si već toliko ishvalio prijateljev auto, bio bi red da ga i kupiš. Daj čovjeku 1500 eura.

BU
bubaclex
15:12 15.02.2014.

bila je na Jakuševcu prije koju godinu jedna Piazza, plava. nitko nije imao pojma što je to osim ponosnog gazde

RA
razzum
16:31 15.02.2014.

Unutrasnjost ista kaoYUGO Florida :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije