Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Već u prodaji

Dinamičnija i sigurnija Mazda CX-5 kreće od 205.600 kn

Mazda CX-5
Foto: mazda
02.06.2017.
u 07:30

Proporcije su presložene, materijali kvalitetniji, upravljivost i dinamika bolja, a serijska oprema sada je sveobuhvatnija

Oko 700 izmjena napravljenih na Mazdi CX-5 dovoljno govori o sveobuhvatnosti promjena koje su japanski kompaktni SUV učinile još dinamičnijim, komfornijim i sigurnijim. Na novom CX-5 temeljna mehanika je dotjerana, dojam u vožnji bitno je drukčiji.

Upravljanje je uglađenije, a sportskiji dojam potpisuje G-vectoring control, prvi sustav tog tipa na svijetu zahvaljujući kojem CX-5 kroz krivine prolazi u maniri kakvog sportaša, unatoč povišenoj karoseriji. Zvučna izolacija osjetno je bolja nego kod prethodnika. Interijer djeluje finije, što se može zahvaliti kvalitetnijim materijalima i boljoj ergonomiji.

Kabina je prostrana, proporcije automobila malo su presložene. Novitet je jedan centimetar dulji, 3,5 cm niži. Međuosovinski razmak ostao je jednak, kao i širina vozila, no malo je proširen trag kotača. U ponudi je i-Activ AWD (All wheel drive), kako bi se udovoljilo i vozačima sklonima silasku s asfalta.

Mazda CX-5
1/5

U sklopu i-Activsense tehnologije proširen je paket aktivne sigurnosti. To podrazumijeva, primjerice, radarski tempomat s funkcijom potpunog zaustavljanja, prepoznavanje prometnih znakova, adaptivna LED svjetla. Head up kokpit sve bitne informacije vozaču pruža u visini očiju. Sada grijana mogu biti i stražnja sjedala, a putnici na stražnjoj klupi imaju i odvojene otvore klime te USB utore.

Motornu gamu čine benzinci Skyactiv-G 2,0 od 160 i 165 konjskih snaga. Slabiji podrazumijeva 4x4 pogon, a može se izabrati i uz automatski mjenjač. Snažniji agregat ide uz prednji pogon. Na izbor je i 2,5-litreni motor od 194 KS - samo uz automatski mjenjač i 4x4 pogon - kojega karakterizira deaktivacija cilindara. Naime, pri malim opterećenjima radi na samo dva cilindra. Skyactiv-D 2,2-litreni dizelaši nude 150 ili 175 konja. Snažniji je na raspolaganju samo uz pogon na sva četiri kotača, a oba mogu doći s automatskim ili ručnim mjenjačem.

Nova Mazda CX-5 već se može kupiti u Hrvatskoj, po cijeni od 205.600 kuna za benzinsku inačicu od 165 KS.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije