Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AD PLASTIK

Dijelovi za Jeep Renegade proizvodit će se u Solinu

Jeep Renegade
Fiat Chrysler
15.08.2014.
u 16:20

Pred realizacijom je navodno i posao sa slavnim Maseratijem

Jeep Renegade, novi kompaktni SUV i prvi Jeep razvijen u Italiji, dijelom će se proizvoditi i u Hrvatskoj. Naime, kako prenosi Slobodna Dalmacija, solinska tvornica AD Plastik sklopila je veliki posao s Chryslerom te će proizvoditi ukupno devet dijelova za Renegade, rukohvate i uvodnike zraka.

Posao je vrijedan 3 milijuna eura na godinu u sljedećih sedam godina. Slobodna piše da je pred realizacijom i posao sa slavnim Maseratijem. Prema neslužbenim informacijama pregovori su pri samom kraju te bi posao mogao biti vrlo skoro i službeno obznanjen.

AD Plastik nastao je 1992. godine izdvajanjem iz bivše Jugoplastike, pod tadašnjim imenom Autodijelovi, a 1996. godine oblikovao se kao dioničko društvo pod današnjim imenom. Privatiziran je 2001. godine. AD Plastik ima osam tvornica u pet država: Hrvatskoj, Sloveniji, Rusiji, Rumunjskoj i Srbiji.

>> Jeepova ofenziva uz Cherokee i Renegade

>> Solinski AD Plastik želi preuzeti francusku tvornicu autodijelova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije