Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

Solinski AD Plastik želi preuzeti francusku tvornicu autodijelova

\'30.09.2010.,Zagreb - Predstavljanje tvrtke AD Plastik povodom potpisivanja ugovora sa Zagrebackom burzom. Josip Boban(pred.uprave AD Plastik) Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoić/PIXSELL
23.03.2011.
u 11:00

Rezultat natječaja znat će se potkraj svibnja, a ako AD Plastik uspije, već imaju gotove planove za novi model Lade u Rusiji jer te dvije tvrtke surađuju već dvije godine

Solinski AD Plastik podnio je putem stečajnog upravitelja ponudu Trgovačkom sudu u Nanterreu u Francuskoj za preuzimanje francuske tvrtke Sealynx Automotive Transieres SAS. Ponuda je predana putem stečajnog upravitelja jer je već spomenuti sud otvorio stečajni postupak nad Sealynxom potkraj 2010. godine.

Posao s brtvama

- Sa Sealynxom surađujemo već dvije godine na nekim projektima za Rusiju, a zajedno smo razvili i nove proizvode za novi model Lade u Rusiji. Lani smo mislili u Rusiji otvoriti i zajedničku tvrtku, no kriza ih je jako pogodila i završili su u stečaju – kaže predsjednik uprave AD Plastika Josip Boban.

U razgovoru s brojnim zajedničkim kupcima i klijentima rodila se ideja da upravo AD Plastik preuzme Sealynx.

– Na početku veljače krenuli smo u razmatranje tvrtke te na koncu odlučili i predati ponudu. Imamo jaku konkurenciju, ponude je predalo više kandidata iz Europske unije, Indije i s Dalekog istoka, a očekujemo da bismo do kraja svibnja mogli znati konačnu odluku – pojašnjava Boban.

Sealynx proizvodi gumene brtve za automobile, točnije statičke i dinamičke brtve, a AD Plastik proizvodi statičke brtve, pa bi preuzimanjem ove francuske kompanije AD Plastik postao globalnim razvojnim dobavljačem brtvenih sustava.

– Osim što bismo nadopunili svoj program, dvostruko bismo povećali realizaciju, ojačali svoju poziciju, a valjda i dobili više poslova u Hrvatskoj – nastavlja Boban.

Imovina su tvrtke Sealynx nekretnine, točnije zemljište i objekti u Transieresu, pokretna imovina (oprema, strojevi i alati), nematerijalnu imovinu (trgovačko ime, "know how"...), financijsku imovinu (100 posto dionica rumunjske tvrtke) te zalihe.

Kupnjom imovine francuskog Sealynxa, kojemu pripadaju i dionice rumunjske tvrtke, AD Plastik u biti kupuje i rumunjsku tvrtku Sealynx Automotive. Također se, kupnjom imovine tvrtke Sealynx, AD Plastik obvezuje osnovati novu tvrtku u Transieresu, uz preuzimanje dijela radnika iz francuske tvrtke.

Dakle, ako Trgovački sud u Nanterreu prihvati ponudu upravo AD Plastika, ta solinska grupa dobit će dvije nove članice – Novi Sealynx u Francuskoj (dakle tvrtku koju je dužan osnovati) te postojeću tvrtku iz Rumunjske.

Nova tvornica u Rusiji

AD Plastik ima tvornice u Hrvatskoj, Sloveniji, Rusiji i Rumunjskoj, a kako doznajemo, do kraja godine planira otvoriti još jednu tvornicu u Rusiji.

– Vrlo smo zadovoljni početkom godine i vjerujem da ćemo prvo tromjesečje završiti u plusu – zaključuje predsjednik uprave AD Plastika Josip Boban.

Tvrtka je u 2010. znatno povećala svoju dobit, što je velik uspjeh za hrvatsku tvrtku u ovoj krizi.

Komentara 3

TO
torrente
12:51 23.03.2011.

ne mogu vjerovati da i kod nas ima sposobnih ljudi.svaka čast

BI
Bisera
20:27 23.03.2011.

prvo skok pa hpp

PO
pop72
15:25 24.03.2011.

ad očito da ih je marković uzdigao progoneći jadnu sirotinju i uzimajući proviziju od vanjskih pod najamnika koji crnče za njihove kooperante poput zaštitara koji su /vatrogasci, zaštitari, recepcioneri, pa čak i čuvarska paščad a za koliko za minimalac ii koje radno vrijeme samo nebo zna/.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije