Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST: ŠKODA CITIGO

Centimetri su svugdje važni, ali na gradskim su ulicama najvažniji

Škoda Citigo
Jakov Novak
23.06.2013.
u 15:54

Automobil poput Citiga lakše se probija kroz prometnu gužvu, a jednostavnije se i parkirati

U gradskoj vožnji centimetri su bitni. Pogotovo kad je riječ o parkiranju vozila. Škoda Citigo, s 356 centimetara dužine i 164 centimetara širine (u slučaju primjerka s peterim vratima, kakav nam je ustupila tvrtka Škoda Štasni), ima ono što je bitno.

Odnosno, moglo bi se i reći da je bitno ono što nema, a to je veličina koje mnoge aute na gradskim ulicama pretvara u troma smetala regularnom prometu. U poslu novinara - kada s jedne novinarske konferencije jurim na drugi dio grada popratiti neki događaj, a vrijeme otkucava - pokretljivost u prometu jako je bitna. Tih nekoliko centimetara dovoljno je da se proguram u traku za skretanje i ulovim zeleno svijetlo. Na zelenom valu mogu nesmetano zaobilaziti vozila prečesto neprikladno parkirana na samoj cesti, dok veći auti moraju loviti “rupe” u drugoj traci. Uguravanja, koja svi tu i tamo moramo napraviti, također se lakše podnose i manje smetaju prometu kad je auto veličine Škodinog Citiga.

Parkiranje vozila, dakle, posebna je kategorija gradske vožnje u kojoj višak ili manjak tih tako bitnih centimetara čine svu razliku. Pronaći parkirno mjesto u centru grada lutrija je koju svakodnevno moramo igrati, no vijesti ne čekaju moje igre na sreću. Prilika se grabi gdje se može, a veličina vozila otvara mi mogućnosti o kojima vozači većih automobila ni ne razmišljaju. Podzemne garaže, sve uglate i skućene, i najspretnijim vozačima diktiraju sporiji tempo parkiranja. Dok u njima tražim parkirno mjesto s Citigom, vrlo često si volim zapjevati poznate Urbanove stihove “Sasvim mala rupa je dovoljna...” Centimetri su bitni, kako god se uzme.

>> Citigo - novi Škodin gradski adut s odličnim 1-litrenim trocilindrašem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije