Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV GUŽVI

Armadillo-T - korejski dvosjed koji se sam sklapa

armadillo-t (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
04.09.2013.
u 12:03

Sklapanje smanjuje obujam automobila za gotovo 50 posto. Auto ima po jedan električni motor na svakom kotaču

U Južnoj Koreji predstavljen je Armadillo-T eksperimentalni električni automobil koji se sklapa, i to sam, javlja Reuters. Sklapanje smanjuje obujam automobila za gotovo 50 posto, čime se otvara mogućnost za oslobađanje parkirališnog prostora u prenapučenim gradovima.

Neobičan dvosjed djelo je korejskog znanstveno-tehnološkog instituta KAIST, a naziv je dobio po životinji na čiji oklop pomalo podsjeća. Armadillo-T ima po jedan električni motor na svakom kotaču, a motori i akumulator ostaju na istom mjestu i kada je automobil sklopljen. Masa vozila je 450 kilograma, a najveća brzina 60 kilometara na sat.

Iako možda nikad neće ući u serijsku proizvodnju, pokazuje mogućnosti koje automobilska industrija nudi u borbi protiv prometnih gužvi u velikim gradovima.

>> Hyundai predstavio koncept letećeg automobila

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije