finale showa

Pobjednik Supertalenta je slijepi mladić Denis Barta

Foto: Screenshot Nova TV
Supertalent
Foto: Screenshot Nova TV
Supertalent
Foto: Nova TV
Supertalent
Foto: Screenshot Nova TV
Supertalent
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
martina tomčić
Foto: Nova TV
Supertalent
17.12.2018.
u 00:08
Osim laskave titule pobjednika šete sezone, Denis je osvojio nagradu od 200 tisuća kuna
Pogledaj originalni članak

Pobjednik Supertalenta s razlikom od 15 glasova je Denis Barta!

Dvadesetogodišnji Sarajlija osvojio je sva srca izvedbom "Vratio sam se živote" Kemala Montena, ali i glasove publike te uz ograničenja koja ima pokazao da je sve moguće. Denis je rođen tri mjeseca prerano sa samo 535 grama u Padovi, slijep je s epilepsijom i autizmom. Komponira, piše, svira i pjeva, imao je više operacija, za svoje liječenje skuplja sam novce pjevajući na ulici, po kafićima i prodavajući svoj CD.  Nastupa po raznim dobrotvornim akcijama, po kafićima. Imao je operaciju na srcu 9. dan kada se rodio, poslije 40 dana je izgubio vid, a u četvrtoj godini je primijećen autizam. Ne zna koristiti ruke ni zašto osim za sviranje.

Osim laskave titule pobjednika šete sezone, Denis je osvojio nagradu od 200 tisuća kuna. Do posljednjeg trenutka na pozornici Supertalenta bilo je neizvjesno, a tu neizvjesnost s pobjednicima dijelili su Siniša Matijević te Plesni klub Dance Queen kao drugo i trećeplasirani kandidati šeste sezone hit showa.

Foto: Screenshot Nova TV
Supertalent
Foto: Screenshot Nova TV
Supertalent
Foto: Nova TV
Supertalent
Foto: Screenshot Nova TV
Supertalent
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
martina tomčić
Foto: Nova TV
Supertalent

A ovo je poredak ostalih finalista: 12. mjesto: Andrej Škegel, 11. - Iva Augustinović, 10. Diego Siquiera, 9. Elena Prljić, 8. Ana Šestić, 7. Filip Rudan, 6. Marin Čačija, 5. Đulijano Jašarević, 4. Vanessa Jakac. 

U nastavku pratite kako je išao tijek događaja večeri:

- Nagledali smo se svega i svačega i iluzionista i košarkaša i pjevača, a dalje su prolazili samo oni najbolji, rekli su Rene Bitorajac i Igor Mešin na početku finala Supertalenta. Član žirija Davor Bilman, ove večeri slavi rođendan, a tu je naravno i ostatak - Janko Popović - Volarić, Martina Tomčić i Maja Šuput u raskošnoj crvenoj haljini napravljenoj od pedeset metara materijala.

Voditelji su rekli kako su neke točke natjecatelja pregledane preko milijun puta na društvenim mrežama, a iskomplimentirali su i izgled žirija, u čije ime je Janko rekao da "uživaju u plodovima svog rada". Slavljenik Bilman kaže da se osjeća divno sa svakim rođendanom "jer je svake godine pametniji". Kreću kratki videi gdje se natjecatelji predstavljaju.

Tko će biti pobjednik ovisi o gledateljima koji glasaju putem telefona- naglašavaju voditelji. Krenula je kratka retrospektiva nastupa kandidata koji su oduševili publiku i žiri. Prvi na redu je brazilska plesačka senzacija - Diego Siquiera. U kratkom videu je rekao kako mu je mama plakala kad je saznala da je u finalu, a najavljuje i posebnu točku - onu koja će nam uliti nadu. Diego je uz pratnju plesača opet pokazao koliko zna i može iskazati osjećaje svojim magičnim pokretima. Polugol, kako bi se vidjela velika tetovaža na leđima, u crnim hlačama izazvao je oduševljenje publike. Mijenjao je i glazbu na koju je plesao kako bi pokazao što sve može. Martina je bila na nogama, Bilman mu je rekao da je savršen umjetnik, Maja ga je ishvalila, a Janko ga je nazvao fantastičnim. Zatim su imali iznenađenje za njega - videom mu se javila njegova obitelj, a na licu mu se vidjelo koliko ga su ga emotivno time dirnuli.

Ide se na drugu točku - Elena Brnić. Ova trinaestogodišnja curica od malena voli ples i pjevanje. Upravo je ona bila Majin "zlatni gumb". U kratkom videu kaže da ne vjeruje da je u finalu. Kaže da je dobila puno poruka podrške što ju je razveselilo jer na taj način zna koliko je ljudi uz nju. Kaže da želi da svi koji je gledaju osjete heroja u sebi te je za finale odabrala izuzetno tešku pjesmu  Mariah Carey "Hero". U jednostavnoj bijeloj haljini zablistala je na pozornici te oduševila svojim glasovnim mogućnostima.

Oduševljena Maja ju je pitala jel' imala tremu - i poručila joj je da joj je to najmanje potrebno, da treba biti opuštena jer ima čak 5,5, milijuna pregleda na YouTubeu. Bilman joj je rekao da je velika diva u malom pakiranju. Martina kaže da je pod dojmom i da pjeva kao vrlo odrasla osoba te da izaziva u njoj emociju koju ne voli inače pokazivati. Naime, strašno ju je dirnula. Janko je dodao da je među tri favorita ove večeri. 

Slijedi plesni klub iz Kraljevice Dance Queen. U kratkom videu kažu da daju sve od sebe i prenose priče. Plešu na temu iz "Kralja lavova." "Okupirali" su pozornicu u "džungla-kostimićima" s našminkanim licima u istom stilu. Naime, čak ih je 61 na pozornici. Slavljenik Bilman kaže da je ono što su pokazali supertalent, na što su mu je devetogodišnja plesačica čestitala rođendan. Maja kaže da su sjajni, još bolji i da ima dijete da bi ga upisala u plesnu školu kod njih u Kraljevici. Janko naglašava njihovu energičnost i sinkronizaciju. Martina ih naziva čudesnima - kaže da je malo muči što će s 200 tisuća kuna nagrade - neće im naime ostati puno svakom kad pobijede. Obećaje da ako pobijede da će se pomiriti s Davorom.

Nastupa Adna Šestić, u uvodnom videu puštaju Jankovu izjavu gdje kaže da mora biti u finalu. Za večerašnju pjesmu kaže da je moćna, a najavljuje i naglašeniji scenski nastup. Pjeva baladu Tonyja Cetinskog i izaziva ovacije u studiju. Janko kaže da ga je treći put "upropastila", kako ona osjeća pjesmu ne zna dal' je vidio ili čuo i da čuva to u sebi. Martina kaže kako je Adna od početka pokazivala osebujnost te da ne dobiva "na prvu" sve. Začuđena je da je došla do finala, ali joj je drago jer je svima "začepila usta". Maja se ne slaže s Martinom i tvrdi da je Adna baš ima glas koji se svidi na prvu. -Cijeli nastup ti je bio anđeoski, kaže Maja. Davor je komentirao to što je došla bosonoga na pozornicu i rekao da je to također dio njezinog nastupa

Nakon Adne slijedio je Siniša Matijević iz Krnjaka crta zatvorenih očiju. Želi se nastaviti baviti crtanjem i kiparstvom u životu te razvijati svoj talent. Žiri je u čudu gledao kako crta Luku Modrića. Maja je rekla da su njegovi roditelji sigurno najponosniji na svijetu. Janko je dodao kako je primjetio veću dozu sigurnosti kod njega. Martina kaže da je najfascinantniji dio da kad vraća flomaster u kapicu si uspije zašarati ruku što je izazvalo smijeh. Davor se nadovezao na Janka i rekao je Siniši koliko je poseban, da također primjećuje pojačano samopouzdanje i da ostane dobar

Na pozornicu se popela vesela Vanessa Jakac poznata po izjavi: "Ja mogu pjevati, plesati, svirati i pritom se dobro zabaviti!" Harmoniku je počela svirati nakon što je vidjela kako prijatelj svira taj instrument. Maja je odmah komentirala kakvo je veselje donijela u studio - ti plešeš, ti pjevaš, ta cijela priča oko tebe je toliko pozitivna, raspričala se. Bilman je rekao da kod nikog nije vidio toliko pozitivne energije. Janko ju je upozorio da ne zaboravi da je on bio njezin prvi obožavatelj. Martina kaže kako Vanessa dijeli radost življenja diljem Hrvatske pa čak i među njima u žiriju

Idući natjecatelj je "čovjek od gume" koji je došao sa zlatnom pozivnicom - Đulijano Jašarević. Opet je sve zadivio svojim sposobnostima, a Bilman mu je rekao da su sad definitivno svjesni kako nisu pogriješili s jocker-ulaznicom. Maja je rekla da je u njoj izazvao sreću i emotivnost  - Toliko si dobar, toliko si zaslužan, to što radiš od svog tijela je stvarno nevjerojatno. Ovo je tvojih pet minuta. Janko je rekao kako je pustio emocije kroz ono što radi. Martina je rekla kako je ples njegova "safe zona" te da ponekad život šalje čudne lekcije. 

Sljedeći finalist je Denis Barta - "naš heroj" kako su rekli voditelji. Slijep je s epilepsijom i autizmom. Svoj nastup je posvetio svim ljudima s invaliditetom. Martina kaže da je Denis u finalu zasluženo iz više razloga - nije supertalent ni u sviranju ni u pjevanju, pobuđuje u nama tugu, uskovitla nam emocije da bi onda propitkujući sebe došli u stanje sreće i zahvalnosti. Maja kaže da suze krenu dok se gleda Denisa i nikad nisi ravnodušan.

- Svega smo se nagledali. Ali kad te netko tako takne - Denise hvala ti, suznih očiju je rekla pjevačica. Janko je rekao da Barta ukazuje na unutarnju ljepotu života i kakav život može biti sreća. Davor je samo rekao da svatko ima pravo sanjati, a da nam nitko to ne može uzeti. 

Idući je bio Andrej Škegel koji je izveo posljednji Houdinijev trik od kojeg su mnogi stradali pokušavajući ga napraviti. Vezali su ga lancima, a pomoćnica iluzionista je objašnjavala korak po korak - kako će ući u vodeni tank sa 600 litara vode, a stručni tim je spreman ako nešto pođe po zlu. Andrej je udahnuo i ušao u tank kojeg su zatim prekrili bijelim plahtama. Napetost raste, provjeravaju ga i vidimo Andreja kako se migolji, a žiri promatra situaciju. Nakon nešto manje od četiri minute, Andrej se "stvorio" među žirijem. - Ti si lud odmah je rekla Maja i zagrlila ga. Martina je rekla da mu je nastup uspio, ali se "njoj nije svidio" - Uspio si, ali se meni nije svidio., rekla je. Maja ju je na to upitala što joj se nije svidjelo, ali je Martina ostala pri svom. Janko je rekao da je bilo opasno za Maju jer je strepila cijelo vrijeme, a onda je "skočio njoj na haljinu". Maja ga je nazvala genijem. Davor je rekao da je situacija kao i inače - ono što se Martini ne sviđa - njoj se sviđa. 

Slijedio je Filip Rudan koji je u uvodnom videu rekao kako ima svjetske ambicije. Svojim lagano hrapavim glasom i pjesmom Justina Biebera The Most izazvao je vrištanje djevojčica u studiju. No, i rasplesao s popratnom skupinom se na što su Martina i Maja počele cupkati na svojim mjestima. Bilman je rekao da je u početku za njega bio dječarac, a sad je frajer. Maja je rekla da je njegov ples bio "as u rukavu". Također je rekla da je skroman i da takav mora ostati te da je nevjerojatno dobar. -Ma kakav Bieber., zaključila je Maja. Janko kaže da je isto iznenađen i plesom te mu je poput Maje rekao da treba ostati skroman. Bitorajac je dodao - nemoj se još i glumom početi baviti. Martina je rekla da mu želi veliku količinu glasova i na opće iznenanđenje: -Kaj je bila ova glupa pjesma?, upitala se. Nije joj se svidio i tako će dobiti "njezine hejtere" na svoju stranu. Nastup smatra bipolaranim - od tihog do prepotentnog

Pojavio se finalist Marin Čačija, šesnaestogodišnji plesač iz Rijeke. Svojim pokretima osvojio je sve u studiju. Davor je rekao da je pokazao potpuno drugačiju emociju nego prije te da je to odluka vrhunskog plesača. Maja se sjetila i njegovog nastupa od prošle godine i rekla koliko uživa u njegovim nastupima. -Ti si čudo., zaključila je. Janko je rekao da je svjestan koliko je rada uloženo da bi se tako lako kretao po pozornici. Martina kaže da je njegov ključni segment autentičnost i usredotočenost.

Nastupa posljednja natjecateljica Iva Augustinović s prekrasnom baladom iz "Gubec Bega" kojom može pokazati svu raskoš svog fenomenalnog glasa. I žiri je ustao, a u studiju skandiraju "Iva". Martina se pita jesmo li mogli zamisliti ljepši trenutak završetka Supertalenta. Kaže da joj je nastup bio umjetnički te da je napredovala i to gotovo nemoguće. Janko je rekao da je bilo moćno, božanstveno i zaokruženo te veličanstveno. Maja se divila kontroli glasa i odabiru pjesme koja je sve dirnula. Davor ju je usporedio s vulkanom koji je bio dugo zatvoren - da je čak možda pjesma bila prekratka da bi izrazila sve svoje emocije

Slijedi kratak pregled svih nastupa, a voditelji podsjećaju gledatelje da je sad vrijeme da uzmu telefone u ruke. Nakon tog, na pozornicu su se popela ekipa iz Scifidelity Orchestra koja je oduševila izvedbom božićnih pjesmama. Prošle sezone u Supertalentu ova je veseli i nasmijani ljudi  osvojila su zlatni gumb voditelja Igora, a naposljetku su došli sve o finala. Bilman je rekao da ga je finale podsjetilo na cijeli ovogodišnji put Supertalenta i da ne želi podijeliti tko je za njega pobjednik.

Slijedilo je rođendansko iznenađenje za Bilmana - Maja mu je poklonila šiltericu, dobio je komad torte i puhnuo u svijećicu dok mu je cijeli studio pjevao "Sretan rođendan". Žiri se smijao "da Davor nikad nije imao ovoliko ljudi na rođendanu" misleći naravno, na televizijski auditorij. Martina je rekla da joj je bilo lijepo te da je uživala sa svim kandidatima u finalu te se sjetila pohvaliti i sve ljude iza kamera, šminkere, producente, na što joj je Mešin dobacio - A voditelje? Dok su se brojali glasovi, pušten je još jedan mix-video da vidimo kako je bilo iza scene.

Pogledajte video gdje su nestale prve dame s televizije:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

LL
LUDI LJUDI
00:42 17.12.2018.

Mladiću treba nagrada za Pobjednika nad životom ali to sa super talentom nema nikakve veze i očito je kako ljudi imaju problema sa lažnim moralom.

SJ
Sve je uzalud
04:15 17.12.2018.

......pokazala se potreba da se sa supertalentom odrzav Para-supertalent.....kao sto je olimpijada i paraolompijada....

SA
samoborka
06:38 17.12.2018.

Vise nego predvidljiv ishod. Iduce sezone ce pobijediti Jovica iz Cacka kojeg je ostavila zena s 9 male djece.