Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snima film u hrvatskoj

Eric Cantona: Hrana i ljudi su divni, ali jezik vam je težak

Eric Cantona
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
07.06.2015.
u 17:30

Filmska ekipa u nedjelju se odmarala u Vodicama gdje smo popričali s glavnom zvijezdom filma

U Tepljuhu kod Drniša završio je prvi od ukupno sedam tjedana snimanja filma “Anka” Dejana Aćimovića u kojem glavnu ulogu ima bivša nogometna zvijezda Eric Cantona.

Filmska ekipa u nedjelju se odmarala u Vodicama gdje smo popričali s glavnom zvijezdom filma, ali i doznali da se Cantona uopće ne ponaša kao razmažena zvijezda, već je sav u ulozi grubijana Brazlijanca, a posebno se posvetio i učenju hrvatskog jezika na kojem u filmu nastalom prema djelu Mate Lovraka i glumi.

– Hrvatski je zaista težak jezik. Kako je ovo već moj treći put ovdje, znam reći “male stvari”, bok i hvala, ali sad sam jako fokusiran na tu emociju koju moram prenijeti, a da ne razumijem posve tekst – kaže Cantona. Oduševila ga je domaća kuhinja i ljudi, a i filmska ekipa za koju kaže da je na razini svjetske produkcije.

Zbližio se i s Tatjanom Aćimović, scenaristicom i producenticom filma koja nam je otkrila da na snimanju vlada prava atmosfera zajedništva, a posebno su ponosni na rekvizitere i scenografe koje su od malog mjesta kod Drniša uspjeli stvoriti svijet s početka 19. stoljeća.Snimanje se krajem ljeta seli nakratko u Zagreb, a premijera filma može se očekivati najranije u proljeće 2016. godine.

>>Cantona nahvalio Modrića i Hrvatsku: Ima vas kao pola Pariza, a jači ste od Francuza

Komentara 3

VR
vrana1987
07:11 08.06.2015.

nije srpski jezik tezak jer nema padeže ali hrvatski ima,pitaj uciteljicu

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
10:13 21.07.2015.

I nama je francuski tezak...

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
01:19 08.06.2015.

Mislim da srpski jezik nije tezak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije