Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegavao biciklista

ZET-ov vozač autobusom se zabio u ogradu kod Glavnog kolodvora, nekoliko osoba je ozlijeđeno

zet nesreća
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/14
05.07.2016.
u 09:27

Nesreća se dogodila oko 8.45 sati, a očevid je u tijeku

Jutros oko 8.45 sati dogodila se nesreća kod Paromlina, blizu Glavnog kolodvora, kada se ZET-ov autobus zabio u zaštitnu ogradu.

Tomislav Jurić iz ZET-a potvrdio je za Večernji.hr da je došlo do nesreće.

"Autobus linije 268, dolaskom na terminal Glavni kolodvor, oko 8 sati i 45 minuta skrenuo je s kolnika. Prema riječima očevidaca, izbjegavajući biciklista na Paromlinskoj cesti, udario je u zaštitnu ogradu", priopćeno je iz ZET-a.

Vozač autobusa linije 268, koji se zabio u ogradu, iskusan je vozač s više od 25 godina vozačkog iskustva, a zbog ove nesreće je u šoku te je odvezen vozilom Hitne pomoći.

Biciklist, kojeg je vozač autobusa pokušao izbjeći, samo je produžio i otišao dalje, doznajemo.

Odmah nakon udara u ogradu, na mjesto događaja došlo je čak šest vozila Hitne pomoći, a prema prvim informacijama, četvero putnika je ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu. Nije poznato o kakvim je ozljedama riječ. Iz ZET-a kažu, prema informacijama s mjesta događaja, da nije bilo osoba s vidljivim ozljedama, no doznajemo da je jedna osoba ipak imala vidljivo krvarenje.

Snimio: Luka Stanzl/PIXSELL

Jedan od očevidaca koji živi blizu mjesta nesreće rekao je da je čuo udarac i brzo izišao na ulicu. Dodao je da je autobus bio poluprazan te da je odmah nazvao Hitnu pomoć koja je stigla za manje od pet minuta.

Gužve na prometnicama u Zagrebu

U Zagrebu su počeli uobičajeni ljetni radovi na gradskim prometnicama zbog kojih se stvaraju gužve, a ova jutrošnja nesreća danas je pridonijela još većem kaosu u gradu. Inače, radovi na prometnicama počeli su asfaltiranjem Petrove i Bukovačke koje će trajati do 6. srpnja te Avenije Marina Držića od Vukovarske do Branimirove, što će završiti 10. srpnja.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Radovi na Bukovačkoj već sada stvaraju gužve i zastoje u Maksimirskoj ali i u cijelom istočnom dijelu grada. Snimio: Patrik Macek/PIXSELL

Tijekom cijelog srpnja i kolovoza Zagrepčani mogu očekivati gužve i vožnju u kolonama.

Ključne riječi

Komentara 44

D2
Dubravko_23
10:02 05.07.2016.

Biciklist u priči...ne čudi, većina su ih kamikaze: slušalice u uši, pa malo nogostup, malo cesta, pa malo pruga...pa malo na Branimirovu, Ilicu, među autobuse, kamione i šizofrene vozače...pa zašto još i dijete ne staviti na bicikl...

ZE
zeljkofukic
10:22 05.07.2016.

zanima me kada će netko napokon početi naplaćivati kazne bahatim biciklistima koji se zaletavaju kroz ljude na Trgu bana Jelačića, po Ilici, Jurišićevoj.. kao i u ostalim pješačkim zonama? pješačke zone su za pješake, a ne da se biciklisti pre-eravaju po njima.

KU
kupatilo
10:19 05.07.2016.

Vozac sam 35 godina al zadnjih godina nekultura biciklista pa i pjesaka je neopisiva.Ponasaju se na cesti kao daje to korzo pa i gore jer i na korzu morate paziti.Nekad imam osjecaj kao da namjerno hoce da ga udarite samo da moze trazit nekakve ostete a najcesca su podbacivanja na pjesackim prijelazima.Previse im policija podilazi i zato me necudi sto u Slavoniji tako cesto kaznjavaju bicikliste pa i pjesake jer nepostivaju uopce prometne propise.Vi morate imati četvore oči otvorene da čuvate ove bu.dale jer sami sebe nečuvaju a nikom nije do sudova.Zato policijo rijesavajte ovaj problem a ne samo ko indijanci da iskacete iz grmlja al samo tamo gdje se puni drzavni proracun a ne i gdeje stvarni problem.Devedeset pet posto biciklista nema prsluka nema kacige a po noci nema ni svjetla.Vise me strah njih nego icega na cesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije