Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studentski centar

Od utorka se zbog štrajka zatvaraju menze i Student servis

09.10.2013., Zagreb - Studentskom prosvjednom akcijom pod nazivom Dajte nam kolace, studenti su u znak prosvjeda protiv poskupljenju cijena u studentskim menzama danas trebali jesti samo kolace.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
30.05.2015.
u 15:00

Otvorena će biti samo menza s studente s invaliditetom na Cvjetnom naselju

Štrajk djelatnika Studentskog centra, najavili su, počinje u utorak u šest sati ujutro, a trajat će dok se ne ispune uvjeti. Za studente to, konkretno, znači nemogućnost podizanja ugovora za rad preko Student servisa, ali i zatvorene menze.

- Otvorena će biti samo ona za studente s invaliditetom na Cvjetnom naselju - objasnila je Biserka Sertić, predsjednica pregovaračkog odbora za kolektivne ugovore.

A upravo su kolektivni ugovori razlog štrajka, objasnila je, jer su se zaposlenicima, otkad je SC u postupku sanacije, smanjila prava, a o kolektivnim se ugovorima još nije ni raspravljalo. 

Komentara 6

ST
student12456
16:02 30.05.2015.

OK i što sad ja moram studirati, obavljati obaveze na faxu i raditi da preživim, što mi ostavlja veoma malo vremena za spavanje. Jedva sam našao firmu koja pošteno plaća i ne vara studente (ne zahvaćajući student servisu) i sad ovi iz SC-a odluče da neće davati ugovore i hranu studentima. Pa od čega da živim ???? Kako da dođem do pošteno zarađenog novca, što da jedem ??? Da prosim, stid me. Da ukradem, sramim se....

TH
than
01:07 31.05.2015.

Ako nista, bar ce studenti profitirati zdravljem. Sto li sam tamo svega pojeo, od ulja koje se koristi mjesecima za pommes, pa smrdi do bola, pa do raznoranih crva i kukaca od salate do mljevenog mesa. Kada sam to vratio, samo su mi rekli, mozete dobiti drugu porciju... Ili one pizze koje su tako nabacane da ti se sve zgadi bez dodatnog umaka. Istina, je to jeftino, ali... Mada mi je najbolji dio kako kradu na blagajni. Vide sto tko uzima i onda naplate neki jogurt ili sok, je da ga nisi uzeo, ali si platio ga snitama kruha. Oni uzmu kuci to, a tebi svejedno, jer ista cijena.

DU
Deleted user
15:36 30.05.2015.

Podrška djelatnicima SC-a. zbog nemara resurnog ministarstva, sveučilišta i uprave, nekontroliranog i netransparentnog trošenja, radnici bi trebali plaćati danak - e ne bude!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije