Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječja udruga hrabrost

Na ragbi utakmici skupljali za odlazak na hodočašće

31.10.2015., Zagreb Na stadionu Hrvatski Dragovoljac u Sigetu odrzana ragbi utakmica izmedju ragbi Hrvatske reprezentacije i University of Oxford ragbi kluba iz Engleske. Utakmicu su pratili sticenici djecije udruge Hrabrost  te se fotografirali s ragbija
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
02.11.2015.
u 11:01

Štićenici i volonteri Dječje udruge Hrabrost u subotu su navijali na ragbi utakmici između hrvatske ekipe i momčadi Sveučilišta Oxford na stadionu Stjepan Spajić. Dio prihoda od ulaznica doniran je kako bi volonteri i djeca čim bezbolnije organizirali tradicionalno hodočašće u Lourdes.

– Udruga djeluje već 13 godinu, a ideja je pospješiti kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom podizanjem njihove razine samostalnosti i samopouzdanja kroz duhovne i edukativno-zabavne aktivnosti – kažu iz Nadzornog odbora udruge, koja organizira i odlaske u kino, kazalište... Za njih se brine stotinjak volontera, no broj djece je različit, ovisno o suradnji s nizom zagrebačkih škola. Svoje aktivnosti planiraju širiti na cijelu zemlju, a svoju su udrugu prije same utakmice predstavili i Englezima, s kojima su dan prije gledali utakmicu Medveščaka.

– Atmosfera u Areni bila je nevjerojatna. A stanovnici su strašno ljubazni i druželjubivi. Svi nas pitaju odakle smo došli i zašto smo ovdje. Pričanje sa strancima nije nešto što se vidi u Engleskoj, ondje su ljudi više rezervirani – kazao je kapetan Oxfordove momčadi George Messum, te dodao da je u Zagreb došlo njih tridesetak. Oduševljeni su sunčanim vremenom, a posjetili su i Sveučilište u Zagrebu. Da je ragbi sve popularniji sport, koji upisuje sve više djece, tvrdi Luka Jureško, član Hrvatskog ragbijaškog saveza.

– Osim toga, za igranje nisu potrebne posebne predispozicije. Igraju i visoki, niski, brzi, jaki... – rekao je Jureško te dodao da u hrvatskom timu imaju igrače i s Novog Zelanda, dok mnogi Hrvati igraju u inozemstvu, posebice Škotskoj, Engleskoj i Irskoj. Reprezentacija je prije godinu dana gostovala na Oxfordu, gdje su igrali izjednačeno, a na povratnoj su utakmici pobijedili Englezi, rezultatom 5:39. Susret je bio uvod u dvije utakmice Europskog kupa nacija, a obje su momčadi na stadionu gledale i finale svjetskog kupa u ragbiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije