Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za ekstremne uvjete

Teletubbiesi "idu na Mars" - NASA isprobala nova odijela

nasa
Reuters/Pixsell
22.03.2011.
u 19:00

Proba odijela obavljena je u argentinskoj bazi na Antarktiku gdje vladaju vremenski uvjeti slični onima na Marsu, piše Daily Mail.

Ako je suditi po novom dizajnu svemirskih odijela, popularni Tinky Winky i Laa-Laa ne bi imali većih problema kada bi ih se s njihova brežuljka poslalo u svemir. Nove kostime u kojima astronaut izgleda poput Teletubbiesa testirala je NASA. Riječ je o posljednjem tehnološkom kriku koji bi čovjeka mogao održati na životu u ekstremnim uvjetima, piše Daily Mail.

Proba odijela obavljena je u argentinskoj bazi na Antarktiku gdje vladaju vremenski uvjeti slični onima na Marsu. Dizajnirao ih je Padlo de Leon, a u njihovu sastavu nalazi se više od 350 materijala, među kojima su medeno saće i ugljikova vlakna.

Odijelo može izdržati izuzetno niske temperature i vjetar do 80 kilometara na sat. Dizajner kaže da bi bio sretan kada bi se NASA odlučila čak i za djelić njegova neobičnog kostima čija je cijena oko pola milijuna kuna. S obzirom na financijske poteškoće u američkoj svemirskoj agenciji, moguć je i takav scenarij.

Ključne riječi

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
00:27 08.04.2011.

Google ............ . US leaves space for Russia

TA
tatamlata
13:27 07.09.2011.

Medeno sace ? Krivo prevedeno ! Honeycomb znaci samo \"sace\" ali ne medeno nego \"nomex ili Kevlarsko\" to znaci izadjeno iz posebnog tzv \"aromatiziranog\" poliestera. http://www.plascore.com/kevlar-para-aramid-honeycomb.php

UK
Ugo Kajvez
20:57 07.04.2011.

Ništa bez rusa ! .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije