Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRSTEN OD KONCA

Prosidba u iranskom zatvoru

budući mladenci
freethehikers.org
25.05.2010.
u 14:12

Dvoje američkih pustolova, koje su na pješačenju po Aziji uhitili Iranci pod optužbom za špijunažu, vjenčat će se nakon oslobađanja; treći uhićeni bit će im kum.

U lipnju 2009. iranske pogranične postrojbe uhitile su troje mladih Amerikanaca, prijatelje koji su krenuli razgledati Aziju, zbog optužbe da špijuniraju Iran. Cimeri s koledža Berkeley, Shane Bauer i Josh Fattal te Shaneova cura Sarah Shourd, odtad su u iranskom zatvoru Evin. Shane Bauer radio je kao novinar u Damasku, gdje je živio sa svojom djevojkom Sarah, a borac za okoliš Fattal došao im je u posjet te su odlučili razgledati Kurdistan i na svom izletu postali "američki špijuni".

Majke zatočenika su ih prošli tjedan posjetile u Iranu, a posjet je dopušten kao gesta dobre volje iranskih vlasti koje žele zamijeniti mlade Amerikance za Irance u američkim zatvorima. Majke su se u SAD vratile bez svoje djece, ali s vjestima da će nakon njihova oslobađanja uslijediti i vjenčanje.

Bauer i Fattal su skupa u ćeliji, dok je Sarah u ženskom dijelu zatvora, ali se viđaju na dvorištu. Shane je od niti svoje košulje ispleo prsten koji je uspio tijekom dnevne šetnje dati Sarah s pitanjem hoće li se udati za njega, a ona je odgovorila potvrdno. Cimer s koledža i cimer iz ćelije, koji je skratio svoju šetnju da bi Sahneu i Sarah dao malo vremena nasamo za postavljanje tog bitnog pitanja, bit će kum na vjenčanju.

Ključne riječi

Komentara 1

OR
orisis
08:19 26.05.2010.

Lazhljivac je tko veli da nema ljubavi u Iranskom zatvoru!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije