Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moć cijepljenja

Nevjerojatno! Jedno stablo daje više od 250 sorti jabuka

jabuke
Goran Ferbezar/PIXSELL
02.10.2013.
u 17:49

Godinama je Englez skupljao "materijal" za svoje stablo u dvorištu te sada uživa u jabukama svih boja, oblika, veličina i okusa.

Engleski zaljubljenik u bilje, 40-godišnji Paul Barnett, uspio je uzgojiti stablo jabuke na kojem raste više od 250 sorti tog voća, piše TreeHugger.

Godinama je Englez skupljao \"materijal\" za svoje stablo u dvorištu te sada uživa u jabukama svih boja, oblika, veličina i okusa. - Želio sam uzgojiti više stabala, ali nisam imao mjesta pa sam uzgojio \'obiteljsko stablo\' na kojem imamo više vrsta na jednom mjestu - kazao je Paul.

Do jednog stabla sa više od 250 sorti jabuka Paul je došao procesom cijepljenja. To znači spajanje dvaju stabala, čime se dobiva da iz jedne vrste stabla raste druga sorta voća.

Cijepljenje stabala zabilježeno je već oko 2000 godina prije Krista.

>>Mladi voćar ubrat će tisuću tona jabuka za poznatog kupca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije