Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VANCOUVER

Do marihuane i sa poklon-bonom

trava
Foto: BEN NELMS/Press Association/PIXSELL
1/2
04.09.2014.
u 16:00

Prvi “travomat” u Kanadi postavljen je u prostorijama udruge Bol u Vancouveru a cijena za vrećicu je 70 do 80 USD

Marihuana u Kanadi nije potpuno legalizirana, no oni kojima je potrebna za medicinske svrhe od ove godine mogu je kupiti i na takozvanim “travomatima”. Prvi takav postavljen je u prostorijama udruge Bol u Vancouveru, a u ponudi je desetak vrsta kanabisa.

Način kupnje je jednostavan, identičan kao kad se kupuje sok ili čokoladica iz automata. Nakon ubacivanja novca iz “travomata” ispada vrećica s izabranom vrstom kanabisa.

Iako je konzumacija marihuane u medicinske svrhe u Kanadi izazvala veliku javnu raspravu, izgleda da su tamošnje vlasti otišle i korak dalje u procesu legalizacije te lake droge jer za razliku od SAD-a gdje onaj tko koristi marihuanu u medicinske svrhe prije kupnje mora pokazati recept, u Vancouveru to nije slučaj. Svatko može kupiti proizvod na “travomatu”, a kupce kontrolira osoblje udruge Bol u čijim je prostorijama aparat. Oni su pak odlučili uvesti i poklon-bonove pa je sada moguće nekome za rođendan darovati bon za vrećicu trave!

>> I New York Times traži da se marihuana legalizira: Ukinite prohibiciju, ponovno!

>> U kući imao laboratorij marihuane, zaplijenili drogu vrijednu 100.000 kuna

Komentara 1

MD
mdma
16:32 04.09.2014.

blago njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije