Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvaraju pogone

Zona Rakitovec: Uskoro se smanjuje broj od 3473 nezaposlena

Rakitovec
Foto: Privatni album
03.12.2013.
u 14:05

U svrhu poticanja poduzetništva u spomenutoj radnoj zoni gradit će se i poduzetnički inkubator

Već početkom iduće godine za Velikogoričane se otvaraju nova radna mjesta. Naime, tri proizvodne tvrtke otvaraju pogone u novoj radnoj zoni Rakitovec čime će se, poručuju to gospodarstvenici toga grada, dati nova injekcija gospodarskom razvoju, ali i smanjiti broj nezaposlenih na Zavodu za zapošljavanje.

Nužno je to građanima ovoga grada jer ih je, po posljednjim podacima Zavoda, bez posla 3473. Novim ulagačima Grad je, osim zemljišta za 75 kuna po četvornom metru, osigurao i nižu komunalnu naknadu.

– To je način kojim ćemo potaknuti razvoj gospodarstva – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

U svrhu poticanja poduzetništva u radnoj zoni gradit će se i poduzetnički inkubator. U tijeku je priprema izvedbene dokumentacije koja će biti plaćena novcem iz fondova EU, a u samom inkubatoru mladim poduzetnicima početnicima bit će na raspolaganju 400 četvornih metara prostora za uslužnu i 630 četvornih metara za proizvodno-prerađivačku aktivnost. Poduzetnički inkubator imat će i odvojeni edukacijski dio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije