Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
besplatno predavanje

Znate li što predstavlja jedna godina na planeti Zemlji? Otkrijte večeras u zagrebačkoj Zvjezdarnici

pixabay
27.03.2024.
u 10:56

Predavač, voditelj planetarija u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Zvonimir Drvar okupljenima će, između ostalog, objasniti što je zapravo jedna godina te kako se njezina duljina mjerila u prošlosti

”Jedna godina – kako je određena i što predstavlja?“ naziv je besplatnog predavanja koje se večeras, s početkom u 20 sati, održava u prostorijama Zvjezdarnice Zagreb u Opatičkoj 22. 

Predavač, voditelj planetarija u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Zvonimir Drvar okupljenima će, između ostalog, objasniti što je zapravo jedna godina te kako se njezina duljina mjerila u prošlosti

VEZANI ČLANCI: 

– Kad upotrijebimo izraz „jedna godina“ vjerojatno podrazumijevamo da za to vrijeme Zemlja napravi jedan obilazak oko Sunca. To je samo djelomično točno jer kalendar koji ljudi upotrebljavaju se ne temelji na jednoj potpunoj revoluciji Zemlje oko Sunca. Stoga ćemo na predavanju utvrditi što je zapravo jedna godina i saznati da postoji više vrsta godina, a dotaknut ćemo se i povijesnog konteksta te vidjeti kako je duljina godine bila mjerena kroz prošlost – stoji u opisu predavanja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije