Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Ksaveru

VIDEO Tomašević objavio: Besplatan javni prijevoz za sve starije od 65 godina u Gradu Zagrebu

Nakon otvorenja rudnika, gradonačelnik Tomašević i zamjenici Dolenec i Korlaet održali su redovnu konferenciju za medije
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
27.03.2024.
u 09:27

Odluka će biti podložna javnom savjetovanju prije konačne potvrde od strane Gradske skupštine

Besplatan javni prijevoz za sve starije od 65 godina u Gradu Zagrebu. Novost je to koju je jutros pred domom umirovljenika na Ksaveru objavio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– U petak ćemo u javno savjetovanje uputiti prijedlog izmjena odluke o socijalnoj skrbi. Ponajviše se izmjene odnose na to da će odsad svim umirovljenicima javni prijevoz biti besplatan. Ranije smo već maksimalno proširili tu odluku da obuhvati što više ljudi, a sada ćemo subvencionirati svima – izjavio je Tomašević.

Dodao je kako će time Zagreb stati uz bok gradovima koji to već imaju, poput Lisabona, Madrida, Praga, Ljubljane i drugih. Besplatni prijevoz ZET-om umirovljenici bi trebali imati od 1. lipnja. Odluku će nakon jednomjesečnog javnog savjetovanja prvo morati potvrditi Gradska skupština.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, Tomašević danas obilazi dva doma za starije gdje će se družiti s umirovljenicima i podijeliti im prigodne darove uoči Uskrsa. Nastavak je ovo "poklona" Zagrepčanima nakon što je jučer Tomašević objavio da će od prvog vikenda u svibnju vožnja Sljemenskom žičarom biti besplatna za sve stanovnike metropole.

U priopćenju iz gradske uprave navode da će odlukom o besplatnom ZET prijevozu za osobe iznad 65 godina biti obuhvaćeno oko 159.000 ljudi koji žive u Zagrebu, što je usporedivo s ukupnim brojem stanovnika grada Splita. Ovakva je odluka također u skladu sa zelenom orijentacijom ove gradske uprave, kojoj je cilj ojačati javni prijevoz. 

– U mom mandatu je kupljeno 65 novih autobusa, 20 novih i 11 rabljenih tramvaja, trenutačno su u postupku javnog natječaja za nabavu rabljeni autobusi i ZET vozila za osobe s invaliditetom, a namjeravamo kupiti još 40 novih tramvaja i 100 autobusa na obnovljive izvore energije. Nakon više od 20 godina, ove godine kreće izgradnja novih dionica tramvajskih pruga u Sarajevskoj i Heinzelovoj ulici. Također, od svibnja ove godine, vožnja sljemenskom žičarom bit će besplatna za Zagrepčane i Zagrepčanke – dodao je Tomašević. 

 Za besplatan prijevoz bit će potrebno izvaditi besplatan ZET-ov pokaz, što će biti moguće napraviti od 15. travnja. ZET će pravovremeno komunicirati sve potrebne detalje.

FOTOGALERIJA Prekrasni prizori s Tomislavca: Pogledajte kako je Zagreb prigodno ukrašen za Uskrs

Nakon otvorenja rudnika, gradonačelnik Tomašević i zamjenici Dolenec i Korlaet održali su redovnu konferenciju za medije
1/17

Komentara 29

HR
hrza
09:38 27.03.2024.

I Bogu dušu samo radi pobjede na izborima.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
09:35 27.03.2024.

TT postao novi Bandić …sve se dijeli pred izbore . Nakon tog kreće naplata . Možemovci su od Zagreba napravili selendru

ZO
Zoran
09:43 27.03.2024.

A nema za sanaciju odlagališta otpada na Jakuševcu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije