Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promijenili odluku

Zid u Branimirovoj neće rušiti, HŽ gradi parkiralište

Grafiti Branimirova
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
18.06.2014.
u 11:24

Parkiralište bi se protezalo od tržnice u Branimirovoj do zgrade Hrvatske pošte na Glavnom kolodvoru

Zid u Branimirovoj, od Draškovićeve do Domagojeve HŽ ipak neće rušiti, već će izgraditi parkiralište, doznaje Radio Sljeme. Naime, kako je Večernji list već prije pisao ovog ljeta trebao se rušiti postojeći zid, ali bi se kroz 20-ak dana izgradio novi, no nestali bi legendarni grafiti. 

Ipak, HŽ je sad promijenio odluku i namjerava graditi parkiralište od tržnice u Branimirovoj do zgrade Hrvatske pošte na Glavnom kolodvoru. Za Radio Sljeme potvrdio je to i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić koji je rekao kako su odlučili osmisliti cijeli prostor uzduž Branimirove ulice. 

- Pokazalo nam se da samim rušenjem ili obnovom zida ne bi riješili ništa, da je preveliki pritisak kolosijeka koji su iza toga zida i odlučili smo, u dogovoru s operaterima, da cijeli prostor uredimo, da demontiramo kolosiječne kapacitete iza zida i da tamo uredimo jedno veliko parkiralište - rekao je Peričić. 

No, nakon obnove zid bi ponovno uredili umjetnici. 

>>Udar na identitet: Branimirova ostaje bez slavnih grafita!

Ključne riječi

Komentara 2

KO
korisnik70
23:30 18.06.2014.

Pa rekli su da zid samo što se nije srušio!? Sad su nekako otkrili da je ipak stabilan?

DU
Deleted user
13:31 18.06.2014.

Baš je lepo narisani zid!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije