Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebačka skupština

Žičara gotova do kraja 2018., a od spalionice u Resniku se odustaje

Foto: Igor Kralj/PIXSEL
1/16
28.09.2017.
u 10:39

Na aktualnom satu gradonačelnik je obećao da će se na Sljeme odvesti 31. prosinca sljedeće godine, a prosvjednicima ispred Vijećnice poručio da se gradi Centar s mehaničko-biološkom obradom

Na Silvestrovo sljedeće godine žičarom će se odvesti na Sljeme – obećao je danas na skupštinskom aktualnom satu gradonačelnik Milan Bandić, pa sa sobom pozvao i SDP-ova Mateja Mišića, koji ga je podsjetio kako „projekt žičara“ stoji već sedam godina.

Čekale su se dvije vlade da se usvoji Prostorni plan Medvednice, što je, kaže Bandić, glavni razlog zašto se sa žičarom čekalo godinama.

- Do konca godine nabavit ćemo sve papire da se krene s izvođenjem radova i 31. prosinca 2018. vozimo se na Sljeme – rekao je Bandić, kojeg su na ulazu u Staru gradsku vijećnicu jutros dočekali prosvjednici iz Zelene akcije i Udruge za zaštitu Resnika (UZOR).

Jedna od točki današnjeg dnevnog reda jesu i izmjene Prostornog plana.

- Predviđa se gradnja spalionice u Resniku, umjesto da se radi na odvajanju otpada i Zagreb konačno stavi na kartu ekološki svjesnih gradova – objasnili su svoj prosvjed članovi Zelene akcije, koji su ispred Ćirilmetodske 5 razvukli i transparente s natpisima „Kurenje je passe, recite spalionici ne“, podsjetivši tako na gradonačelnikovu izjavu od prošle godine. A „kurenje“ će ipak biti „passe“, dobacio je prolazeći pored prosvjeda Bandić jer, kako kaže, ne planira se prostornim planom spalionica, već Centar za gospodarenje otpadom s mehaničko-biološkom obradom.

Komentara 13

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
10:55 28.09.2017.

A onda ce svizac zamotati čokoladu.

VI
Vito
13:21 28.09.2017.

suludisumar: __ Uzalud vam javljanje - prvo što ste pogriješili nakon izbora i u ovom komentaru druga komunjaru i udbaša nazvali gospodin __ sve dok toga nećete biti svjesni nema promjena - drug onoidsz nikad ne može postati gospodin ma koliko milenija živio u urbanoj sredini __ drugo što ste pogriješili je što to stvorenje uopće smatrate čovjekom __ Treća pogreška je što riječ gradonačelnik u kontekstu obe spodobe ne stavljate u navodnike __ Jer funkciju gradonačelnika ne provodi, već zlorabi položaj, utjecaj i koristi "rupe u zakonima" kako bi pljačkalo narod i vraćalo dugovanja mafijašima koji to svesrdno potpomažu i štite od zatvaranja u primjeren prostor iza rešetaka daleko od ljudi. __ to što liči na čovjeka je nenamjerna slučajnost i nema veze sa stvarnim stanjem tog stvorenja

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:37 28.09.2017.

Hm, sve bi bilo u redu kada bi se tom čovjeku moglo vjerovati. Dakle, on je već nekoliko puta, sličnim izjavama, obmanuo javnost, a pogotovo ljude u Resniku koji su vrlo blizu ove ekološke gadarije. Dakle, u novom Provedbenom planu na lokaciji buduće spalionice, promijenjeno je drugo vodozaštitno područje u treče, na kojem je dozvoljena gradnja objekata za termičku obradu otpada. Pomaknuta je građevinska zona i poljoprivredno područje je pretvoreno u građevinsku zonu u kojoj je dozvoljena izgradnja objekata za industrijsku namjenu, a to područje se nalazi odmah uz kuće naselja. Uz to je u Plan unesena markica za objekt za spaljivanje otpada. Tko normalan bi radio takve stvari i ratovao deset godina sa lokalnom zajednicom i svim ekološkim udrugama i osvještenim pojedincima, - AKO NE ŽELI GRADITI TAKAV OBJEKT? Veliki problem ovog grada je da Gradonačelnik nikako ne može shvatiti da je vrijeme demagogije i modela rada iz vremena dok je bio politički radnik u Opštini Pešćenica, - nepovratno prošlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije