Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na redovitim linijama

ZET-u stiže još 29 autobusa

Milan Bandić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
30.01.2019.
u 10:27

Što se tiče cijene zagrebačkih busova, za njih se izdvojilo 55,8 milijuna kuna, od čega je 85 posto iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije, a ostatak iz državnoga proračuna

Kad se napravi sinergija, onda se naprave i dobre stvari – zaključio je gradonačelnik Milan Bandić koji je jučer ugostio ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, a on je s direktoricom ZET-a Ljubom Žgelom potpisao ugovor o dodjeljivanju novca za 29 novih autobusa.

Nije Bandić propustio opet spomenuti nabavu niskopodnih tramvaja, a ni tračničku vezu do zračne luke, koju će također raditi u partnerstvu s državom, dok je Butković napomenuo da je autobuse zapravo dobilo devet hrvatskih gradova, i to u sklopu programa njegova ministarstva vrijednog 314 milijuna kuna.

Što se tiče cijene zagrebačkih busova, za njih se izdvojilo 55,8 milijuna kuna, od čega je 85 posto iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije, a ostatak iz državnoga proračuna. Stoga je na potpisivanju ugovora bio i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

– Samo se 12 posto građana Zagreba koristi javnim prijevozom pa se nadam da će ih sad biti više – rekao je Petric. Zagreb je, podsjetimo, 2017. dobio 15 busova, a oni, kao što će i ovi novi, voze na redovitim linijama.

Pogledajte video Bandića u akciji s bagerom:

Ključne riječi

Komentara 1

SA
Samoborka
18:36 31.01.2019.

Smanjiti broj autobusa , a povecat putovanja vlakom, elektrificirat cim prije prugu Zapresic-Zabok i time poboljsati vezu, smanjiti zagadjivanje , i buku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije