Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 66 građana i tvrtki

Želite 15.000 kuna za grijanje kuće i vode? Evo kako možete dobiti

solarna ploča
Foto: ilustracija
29.03.2016.
u 20:00

Zagrebački Ured za energetiku raspisuje natječaj za obnovljive izvore, a ukupno su rezervirali milijun kuna. Oni koji prođu dobivaju poseban vaučer

Zagrepčani koji razmišljaju o postavljanju solarnih ploča za grijanje i toplu vodu, fotonaponskom sustavu za proizvodnju električne energije ili pak sustavu za grijanje i pripremu potrošne tople vode na pelete mogu računati na subvenciju Grada Zagreba od 15 tisuća kuna.

Ovaj tjedan Grad će, naime, raspisati natječaj za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na koji će se moći javiti i građani i tvrtke s područja grada.

–Ove godine za tu namjenu rezervirano je ukupno milijun kuna, a građani mogu računati na subvenciju do 50 posto iznosa, odnosno do najviše 15 tisuća kuna - kazali su iz Ureda za energetiku dodavši da će natječaj biti otvoren do 30. lipnja. Pojasnili su da osim solarne energije građani mogu prijaviti i ugradnju obnovljivih izvora energije na vjetar, vodu, bioenergiju i geotermalnu energiju, a da će se novac uplaćivati izravno prodavatelju opreme. Tako će najmanje 66 građana koji prođu na natječaju dobiti vaučer sa svojim OIB-om te će im prodavatelj umanjiti konačnu cijenu.

Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se za troškove nabave i ugradnje opreme nastale nakon datuma objave javnog natječaja - kazali su iz Ureda.

>>Nova pročelja i prozori na 32 vrtića i škole štede milijune

Komentara 7

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
21:54 29.03.2016.

Kako velikodušno, čak milijun kuna

TR
Trnjanec
07:05 30.03.2016.

Može li se proizvedena struja prodavati HEP-u? Koliko znam, ne može. U normalnim europskim zemljama to je moguće.

KA
kažemja
03:06 30.03.2016.

Čudno da nije naslov" Bandić daje milijun kuna "! Kako vam se to dogodilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije