Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Zelinski kraj otvorio podrume za besplatne degustacije vina

kraljevina-zelina
Robert Anic/PIXSELL
16.05.2012.
u 14:48

Drugi po redu Dani otvorenih podruma zelinske vinske ceste organiziraju se radi promocije domaćeg vina te gastroponude, ali i sve popularnijeg turizma u zelinskome kraju

Devet vinara zelinskog kraja udružilo je snage u drugoj po redu manifestaciji Dani otvorenih podruma zelinske vinske ceste kako bi ponudili besplatnu degustaciju sorti koje uspijevaju u ovom dijelu zagrebačke županije, ali i njegov gastroturistički potencijal.

Otvorenje manifestacije koja će potrajati do nedjelje upriličeno je na obiteljskom gospodarstvu Kos – Jurišić, iz čijih vinograda dolazi sivi pinot, rajnski rizling i sorta kerner. Osim degustacija, priča o vinskoj cesti uronjena je i u viteški turnir, pa je cijela turistička priča dobila renesansni štih, prožet borbama vitezova te pričama o spravljanju vina prije nekoliko stoljeća u zelinskom kraju.

– Vinske staze trebaju sadržaje, trebaju događaje, a to nastojimo učiniti s našim zelinskim vitezovima, igrama, mogućnostima degustacija te uživanjima u gastrodelicijama – kazao je vinar Mario Jurišić. Ovo nam je druga godina, radimo to u promotivne svrhe, a smatramo da imamo budućnost i dobru perspektivu, poručio je vinar.

Potporu ovoj inicijativi drugu godinu zaredom daje i Zagrebačka županija koja je do sada izdvojila tri milijuna kuna za ovaj projekt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije