Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dramatično

Zavezali se lancima za stup i traže taksi dozvole

taksisti
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/8
29.03.2013.
u 08:22

Nakon što je Grad raspisao javni poziv za 200 taksi dozvola, odobrio ih je 350, no Skupština je njih 80 dva puta odbila

Vidjevši da im se kolega taksist koji nije mogao doći do dozvole odobrene prije tri mjeseca zavezao za radijator te dozvolu tim činom ipak dobio, njegovim stopama krenuli su i ostali taksisti. No ovaj put njih četvorica zavezali su se u predvorju gradske uprave.

– Došli smo do zida, rekli su nam da smo dozvole dobili, kupili smo automobile i uložili u otvaranje obrta, već tri mjeseca plaćamo doprinose i sva davanja, a ne smijemo voziti – kaže David Božić, koji je zajedno s trojicom svojih kolega bio zavezan više od sat vremena, dok ih na kraju nije primio gradonačelnik. Naime, u rujnu je Grad Zagreb raspisao javni poziv za 200 dozvola, a onih koji su uvjete zadovoljili bilo je 350, pa su iz Grada i odobrili toliko dozvola. No, Skupština je njih 80 dva puta odbila, koliko je gradonačelnik puta i slao prijedlog. Iz Skupštine traže da se natječaj poništi.

– Javni poziv teže je poništiti nego natječaj, morali bismo svakoga zvati i rezimirati dozvolu po dozvolu – kaže Mijo Bezer, pročelnik Ureda za promet, a gradonačelnik je taksistima obećao prijedlog staviti na dnevni red izvanredne sjednice Skupštine 15. travnja, koja će se održati zbog donošenja odluke o urbanističkom uređenju kampusa Borongaj.

>>Zavezao se za radijator jer mu već tri mjeseca ne daju taksi-dozvolu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije