Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od delicija do skulptura

Započela je 15. Bučijada s najbogatijim programom do sada

ilustracija
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
04.10.2019.
u 17:24

Tijekom vikenda od Zagreba do Ivanić-Grada u devet sati i 20 minuta vozit će poseban "Bučko Express“ vlak, a cijena povratne karte iznosit će samo 25 kuna, dok će za djecu mlađu od šest godina vožnja biti besplatna

Najveća i najposjećenija manifestacija u zemlji posvećena kraljici jeseni, 15. "Bučijada", počela je danas u Ivanić – Gradu. Ova će trodnevna manifestacija okupiti više od 200 izlagača, koji će na sajmu izložiti svoje buče te proizvode od njih, ali i ostale delicije i rukotvorine.

U 17 sati u Parku hrvatskih branitelja bit će otvorena izložba skulptura i instalacija pod nazivom "Buča kao inspiracija", a sat vremena kasnije u gradskom Muzeju održat će se izložba vinogradarstva i vinarstva ivanićkoga kraja "Črn-bel – od trsja do čaše". U večernjim će satima za dobru atmosferu biti zaduženi Sinovi ravnice i Dinamica music.

Iako je počela danas, svečano otvorenje "Bučijade" bit će sutra u 11 sati, kada će na glavnoj pozornici nastupiti kulturno-umjetničko društvo KUD "OSS“ Posavski Bregi, plesna udruga Magi i Glazbeni odjel OŠ S. Basaričeka. Sutra se također otvara veliki sajam posvećen buči, a održavat će se na tržnici Maznica, Trgu Vladimira Nazora, Moslavačkoj i Ulici kralja Tomislava.

Osim toga, tijekom cijelog vikenda održavat će se i turistički obilasci grada . Obilazak nazvan"U šetnji sa znamenitim građanima" započet će u podne i 14 sati, a tura "Ivanić tvrđa – vojna povjesnica" krenut će u 13 i 15 sati. . Posjetitelji će moći razgledati Park skulptura i instalacija inspiriranih bučom, crkvu sv. Petra i Muzej Ivanić-Grada, a na gradskom trgu kušati pivo i delicije od buče, vina škrlet...

Zabavno će biti i najmlađim posjetiteljima. Sutra će, tako, od 11 do 16 sati moći sudjelovati u kreativnim radionicama koje će se održavati ispred Muzeja Ivanić-Grada, u gradskom parku i ispred Pučkog otvorenog učilišta. Moći će se provozati i "Buča kočijom" te "Buča vlakićem", a tu su i vatrogasne igre s bučama, jahanje ponija na Zelenjaku, ali i kazališnim predstave koje će se u podne održati u podne u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta te tri sata kasnije na šetnici u amfiteatru. Atmosferu će sutra navečer zagrijati grupa Vigor i tamburaški sastav cirkus.

I posljednji dan Bučijade, nedjelju, obilježit će veliki prodajni sajam koji će započeti u devet sati, dok sat vremena kasnije na glavnu pozornicu stupa KUD Ivanić, a nakon njih i kuma "Bučijade" Jana Škrgulja.

Posjetitelji će i tog dana imati priliku uživati u izložbama, predstavama, turističkim razgledima, koncertima i radionicama kao i u susretu te okruglom stolu haiku pjesnika.

U 15 sati na glavnoj pozornici dodjelit će se priznanja za najbolje skulpture inspirirane bučom, najljepše uređeni prostor i štand, najbolje fotografije Bučijade te najveću i najoriginalniju buču, 15. "Bučijada" završit će nastupom vokalno-instrumentalnog sastava Vis Pelister.

Tijekom vikenda od Zagreba do Ivanić-Grada u devet sati i 20 minuta vozit će poseban "Bučko Express“ vlak, a cijena povratne karte iznosit će samo 25 kuna, dok će za djecu mlađu od šest godina vožnja biti besplatna. "Bučijada" se održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatske turističke zajednice, Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada.

Ključne riječi

Komentara 1

ZB
Zbrega
18:12 05.10.2019.

Bučijada jeeeeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije