Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zaključak panela: Obrazovni sustav ne podržava nadarenu djecu

Svoje prijedloge poboljšanju sustava dali su nadareni 8-godišnji Mihovil i 11- godišnja Uma, ali i studenti PMF-a, izvrsni matematičar Borna Vukorepa i slijepa brucošica novinarstva Ines Pavić
14. studenoga 2013. u 22:50 1 komentara 527 prikaza
panel diskusija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Obrazovni sustav još nije omogućio mehanizam podrške nadarenoj djeci o čemu se govorilo večeras na panelu "Vaše dijete - supergenijalac?"u MM centru u Savskoj 25.

Svoje prijedloge poboljšanju sustava dali su nadareni 8-godišnji Mihovil i 11- godišnja Uma, ali i studenti PMF-a, izvrsni matematičar Borna Vukorepa i slijepa brucošica novinarstva Ines Pavić koja osim odličnog uspjeha u dosadašnjem školovanju ima i vlastiti rock bend. Od stručnjaka govorili su Neven Budak koji je predstavio Strategiju poticanja darovitosti među učenicima, psihologinje Nine Pavlin Bernardić s FFZG-a i Nenada Judaša s Fakulteta kemijskog inzenjerstva.

Zaključak je da škola djeci treba pružiti ugodno i poticajno okruženje poput obiteljskog, a da nastavnici moraju imati slobodu u radu s djecom i podršku institucija.

>>Kako se donose politike za mlade?

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

  • kripton:

    Recimo da su to zaista nadarena djeca nakon nekoliko ovakvog naslova teme vaše dijete super genijalac velike su šanse da postanu super kreteni