Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srpanjsko istraživanje

Zagrepčani Tomaševićev rad ocijenili s 2,7, više od polovice misli da ne zaslužuje još jedan mandat

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević s radnicima Čistoće skupljao nakupljeni otpad
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
01.08.2023.
u 14:13

Da Zagreb učinkovito rješava komunalne probleme - od sanacije prometnica pa do vodnih priključaka – ocijenilo je samo 19,6% Zagrepčana

Zagrepčani su čudna "sorta". Zaključak je to koji se nameće nakon redovitog ispitivanja javnog mnijenja CroElectro koje za Večernji list svaki drugi mjesec na području Zagreba provodi agencija 2X1 komunikacije. Nakon svibanjskog, provedeno je i srpanjsko istraživanje (od 14. do 22.) na reprezentativnom uzorku od tisuću ispitanika, a srž te političke ankete svodila se na pitanje, na osnovi svega do sada pokazanog i učinjenog, zaslužuje li zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević još jedan mandat. Naposljetku, Zagrepčane se i pitalo zaslužuje li, prema dosad pokazanom, Tomislav Tomašević još jedan gradonačelnički mandat. A odgovor anketiranih građana i građanki Zagreba glasio je - 51,3% ne i 48,7% da. Kada ih se, slično kao u školi, pitalo kojom bi ocjenom vrednovali Tomaševića, ispalo je da je zagrebački gradonačelnik "dobar" ili "osrednji" jer je ocijenjen s 2,77.

No, istraživanje nije usmjereno samo na prvog čovjeka grada već i na ostale gradske političare te rad gradske uprave. Pa je tako nakon svibanjskog istraživanja, koje je pokazalo da Tomašević ima najveću prepoznatljivost i najviše pozitivnih ocjena, ali i to da Zagrepčani smatraju da je život u Zagrebu prije njegova mandata bio kvalitetniji, Tomašević i u srpnju prikupio najviše pozitivnih ocjena za svoj lik i djelo - 38,1%. Ali ipak nešto manje nego u svibnju kada ih je dobio 39,2%. Na drugom je mjestu bivši član stranke Milana Bandića i njegov bliski suradnik Ivica Lovrić s 20,8% pozitivnih ocjena (19,3 u svibnju), nakon kojeg slijede Renato Petek iz SDP-a s 20,1%, nestranački Trpimir Goluža s 19,4%, Mislav Herman iz HDZ-a s 19,2% te socijaldemokrat Davor Bernardić s 18,9%.

VEZANI ČLANCI:

Da se sve dodatno zakomplicira tu su i podaci prema kojima Tomašević predvodi i popis najlošije ocijenjenih gradskih protagonista s 39,8% negativnih ocjena. Ali, sad iza njega slijedi Davor Bernardić kojeg u negativnom svjetlu gleda neznatno manje ili 39,5% anketiranih. Niz nastavlja Ivica Lovrić s 37,3%, Igor Peternel iz Domovinskog pokreta s 36,5% te Mislav Herman s 35,2% negativnih ocjena građana.

Kada se Zagrepčane pitalo da vrednuju svoj stav o nekim gradskim temama, s time da Tomašević dobro gospodari gradskim proračunom uglavnom ili potpuno složilo se njih 32,8%, a za uglavnom ili potpuno suprotno odlučilo se 38,9%. Da je gradska vlast uspješna u vođenju Holdinga izjasnilo se samo 22,9%, a njih čak 48,8% misli suprotno. Da je gradska uprava učinila sve kako bi se što više djece upisalo u vrtić smatra samo 25,6% građana, dok ih je više nego dvostruko, 51,5%, suprotnog stava. Da Zagreb učinkovito rješava komunalne probleme - od sanacije prometnica do vodnih priključaka – ocijenilo je samo 19,6% Zagrepčana, a čak 57,2% smatra suprotno. Na kraju, samo 27,8% ispitanih misli da je Tomašević uveo bolji sustav gospodarenja otpadom u Zagrebu, a njih 48,8% suprotnog je stava. 

VIDEO Tomislav Tomašević: U Zagrebu je srušeno preko 1000 stabala

Komentara 11

PE
Pendrek57
18:53 01.08.2023.

Pa ja se bum ranil, ja bi mu dal cistu jedinicu. Pa to sam znal i prije izbora da od njega i neMozemo nebu kruha.

IL
ilija26
15:11 01.08.2023.

Senf je totalni promašaj

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
18:08 02.08.2023.

Mislim da gospona zenfa treba zaposliti u Čistoći, oblekicu već ima. A valjda bude naučio i skupljati smeće nakon par godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije