Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CILJANE AKTIVNOSTI

Zagrepčani, oprez! Policija ovaj tjedan provodi akciju, provjerite što će sve pregledavati

policija, kontrola
Petar Glebov/PIXSELL
13.03.2017.
u 11:29

S Udrugom „Roda“ dogovorena je preventivna akcija nadzora prijevoza djece ispred dječjih vrtića.

Na području zemalja Europske unije od 13. do 19. ožujka provode se ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama i to nadzor korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će tako u srijedu, 15. ožujka provesti akciju Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u kojoj će se sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

Tijekom preostalog vremena, od 13. do 19. ožujka prioritetno će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji.

S Udrugom „Roda“ dogovorena je preventivna akcija nadzora prijevoza djece ispred dječjih vrtića. Akcija će se održati od ponedjeljka, 13. do petka, 17. ožujka 2017. na sljedećim lokacijama:

- 13.3.2017. od 8 do 9 sati, Dječji vrtić EnTenTini, Sesvete, 144. brigade HV-a 8,

- 14.3.2017. od 7:30 do 8:30 sati, Dječji vrtić Utrina, Zagreb, Maretićeva 2,

- 15.3.2017. od 15 do 16:30 sati, Dječji vrtić Vrtuljak, Zaprešić, Mokrička 59,

- 16.3.2017. od 7:30 do 8:30 sati, Dječji vrtić Vrbik, Zagreb, Gagarinov put 10.

Djelatnici Udruge će vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica, objavila je PU zagrebačka.

>> One ne praštaju: Marina na motoru lovi prebrze vozače, Jelena zna cijelu Savicu, a Tena je interventna policajka

>> Vozači, oprez: Za vikend policija kontrolira brzinu, promile, pojaseve

Komentara 7

FR
fred70
13:45 13.03.2017.

Nije mi jasan smisao akcije. Evo vam termin kada čemo kontrolirati i taj dan pripazite, a poslje može opet po starome. Upravo zato se ljudi tako i ponasaju, a policija "surađuje"....

VL
vlatx
17:06 13.03.2017.

A da se u policiji počnu razmišljati o jednominutnim savjetima koji bi se onda prikazivali u udarnim terminima na HTV-u? Nešto slično poštujte naše znakove ali kraće. Obraditi teme poput dječjih sjedalica i zašto stavljati djecu u njih, zašto se potrebno vezati, sigurna vožnja biciklom na cesti, oprema za vožnju biciklom, ponašanje na cesti prilikom vožnje bicikla svih sudionika u prometu... Žalosna je činjenica da ima veliki broj biciklista koji se ne znaju ponašati u prometu. Ovo s najavama akcija je komedija jer je to njihov posao koji bi trebali raditi nenajavljeno svakodnevno i na svim lokacijama.

SN
snovakor
12:33 13.03.2017.

žalostno na što treba roditelje upozoravati !! ... no nije samo u tome sva žalost današnjih roditelj ...nego je problem i dublji ... sve više ne shvačaju odgovornost koju si nametnu s djetetom i što sve morajo raditi i biti odgovorni ! ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije