Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK RADOVA NA TRAMVAJU

Zagrepčani konačno dočekali: Remetinečki rotor pušta se za promet u nedjelju

Završni radovi na rotoru
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/10
22.01.2020.
u 13:31

Rotor je jedan od kapitalnih projekata Grada Zagreba koji bi trebao olakšati prometovanje u tom dijelu grada, a njime će se riješiti i jedna od najvećih crnih prometnih točaka u Zagrebu.

Nakon malo više od godinu dana remetinečki rotor pušta se za cestovni promet u nedjelju 26. siječnja. Tako nam je potvrdio voditelj građevinskih radova Mile Lulić. Odlučeno je to na radnom sastanku djelatnika MUP-a, Gradskog ureda za promet i Zagrebačkih cesta, a sutra bi se njihov plan trebao "amenovati" na posljednjem internom tehničkom pregledu. 

Promet će se zatvoriti u subotu navečer oko ponoći, a do 5 ujutro pomaknut će se sva signalizacija i semafori koji su dosad regulirali promet kako bi se u 6 ujutro rotorom i tunelima moglo voziti.

Završni radovi na rotoru
1/23

Rotor je jedan od kapitalnih projekata Grada Zagreba koji bi trebao olakšati prometovanje u tom dijelu grada, a njime će se riješiti i jedna od najvećih crnih prometnih točaka u Zagrebu. Vrijednost mu je 331,7 milijuna kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 321 milijun kuna, od čega se 272,8 milijuna sufinanciralo iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 48,1 milijun kuna iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Iz gradske blagajne za rotor se izdvaja oko 11 milijuna kuna. 

Promet će na rotoru biti otvoren u nedjelju, no nastavit će se radovi na tramvajskoj pruzi, pješačkim i biciklističkim stazama te okolnoj hortikulturi, što bi trebalo biti gotovo do početka travnja. Rekonstruirat će se, kaže pročelnik Ureda za izgradnju grada Dinko Bilić, tramvajska pruga u duljini od 925 metara.

– Osim rekonstrukcije i izgradnje tramvajske pruge, planirana je i rekonstrukcija kontaktne mreže u zoni zahvata, kao i izgradnja tramvajskog okretišta i kontaktne mreže unutar samog rotora – zaključuje Bilić.

Napredak radova na rekonstrukciji rotora Remetinec

Komentara 55

Avatar southman
southman
13:54 22.01.2020.

Nikoga ovo ne zanima. Puno važnije je što je rekla Rogoznica, Severina, tzv. komičari i sl.

MA
max
14:01 22.01.2020.

Divno, sad čemo imati krkljanac na istom rotoru da dodatnim semaforima... Planeri iz pogane vlake

RU
ruksak2
14:06 22.01.2020.

rođe i kumeki su se namirili, rotor je plaće 5 puta više nego vrijedi, a sad trg glasati za bandića jer je u 20 godina izgradio neki pišljivi rotor kakve recimo beč gradi svaki malo par puta na godinu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije