Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama na alternativnoj sceni

Zagrebački Boogaloo izbačen iz prostora, a useljava KSET? Vlasnik za Večernji: 'Borit ćemo se'

Zagreb: Vlasnici kluba Boogaloo, An?elko Šipuš i  Marijan Kiš
Goran Stanzl/PIXSELL
25.01.2024.
u 12:24

Podsjetimo, još smo u listopadu pisali o tome kako je Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta, koje je vlasnik spomenutog prostora, kako nam je tada govorio Šipuš, zatražilo iznenadno iseljenje Boogaloo

Za prostor koji smo sve ove godine održavali, koji je postao hram glazbe i gdje smo postavljali standarde koncertnih, ali i raznih drugih manifestacija alternativne scene borit ćemo se do samog kraja- riječi su to Anđelka Šipuša, voditelja kluba Boogaloo kojemu nakon desetljeća rada prijeti iseljenje iz objekta u Vukovarskoj 68, a nakon toga ondje bi se trebao useliti KSET. 

Podsjetimo, još smo u listopadu pisali o tome kako je Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta (PUO), koje je vlasnik spomenutog prostora, kako nam je tada govorio Šipuš, zatražilo iznenadno iseljenje Boogaloo i to bez ikakvog logičnog objašnjenja. 

Doznalo se i kako postoje zainteresirane neprofitne udruge kojima je potreban prostor, a pričalo se i da bi se prostor nakon iseljenja Boogalooa trebao dodijeliti neposrednom pogodbom. Potonje je demantirao gradonačelnik Tomislav Tomašević rekavši tada da će se provesti javni natječaj na koji će se ravnopravno moći prijaviti i trenutni zakupci prostora, odnosno, REGA-DARKO j.d.o.o. za ugostiteljstvo. Na natječaj koji je objavljen sredinom prosinca, pristigle su dvije ponude, što je jučer objavljeno na stranicama POU-a. 

VEZANI ČLANCI: 

"Pristigle su zajednička ponuda Saveza studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva i ElektroStudent d.o.o. s ponuđenim iznosom mjesečne zakupnine od 16.069,69 eura koja će biti uvećana za PDV i zajednička ponuda REGA-DARKO j.d.o.o. za ugostiteljstvo i Udruge za promicanje glazbene i tehničke kulture "Glazbena kuća" s ponuđenim iznosom mjesečne zakupnine od 7.007,00 eura koja će biti uvećana za PDV,"stoji na stranicama POU-a. 

Natječajem je odlučeno da prostor ide novim zakupcima, odnosno, studentskom klubu KSET koji je dao veću ponudu za mjesečnu zakupninu, a koji je zbog obnove od potresa na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, priseljen privremeno iseliti iz svog incijalnog prostora. Vlasnik Boogalooa smatra kako je ta ponuda, s obzirom na to da je riječ o neprofitnoj udruzi izuzetno nerealna. 

-To je zasigurno najskuplji najam za neki prostor u Zagrebu trenutno, a cijela priča je još bizarnija jer je kapara koju su ponudili iz KSET-a u visini njihovog cjelogodišnjeg prihoda- govori Šipuš za Večernji list. 

Smatra i kako je natječajem pogodovano KSET-u jer u njimu nije adekvatno razmatrana činjenica da je REGA-DARKO posljednjih osam godina ulagao u prostor i njegovo održavanje. S KSET-om su, svojedobno, razmatrali i opciju da se zajednički prijave na natječaj. Na tu je temu Šipuš objavio i opširnim post na svojem Facebooku. 

-Kada je izašao natječaj, oni nam se nisu javili, a mi smo išli logikom da oni trebaju nas, a ne mi njih. Mi svakako nećemo odustati od prostora i fokusirani smo na prilaganje žalbe- otkrio nam je Šipuš.

O cijeloj situaciji pitali smo Grad, KSET i Pučko otvoreno učilište te ćemo njihove odgovore objaviti kada pristignu. 

VIDEO: Građani se bune: Na kompostanu rasadnika Zrinjevca počeli dovoditi kuhinjski otpad 

Komentara 3

GO
gordan0810
15:29 25.01.2024.

Bio natječaj, izgubili ga. Što se tiče ulaganja u prostor, to bi trebalo biti riješeno ugovorom o najmu.

MI
mikimouse12
13:20 25.01.2024.

U cem je problem.Vlasnik prostora hoce svoj prostor nazad i ovi moraju iselit kad ugovor o najmu istekne. Mogli su naci u meduvremenu neko rijesenje.

LL
lijepa_li si
12:52 25.01.2024.

alternativci bi sve djaba, a vazda galame o nekoj pravici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije