Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obaraju rekorde

Zagrebačke ulice prepune su turista, u srpnju ostvareno 144.910 dolazaka i 265.113 noćenja

Zagreb: Turisti u razgledavanju gradskih znamenitosti
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/6
02.08.2023.
u 17:03

Prema objavljenom istraživanju portala VisaGudie.World, Zagreb je zauzeo treće mjesto kao najbolji glavni grad za turiste prema parametrima sigurnosti, poznavanja engleskog jezika, cijenama...

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), u srpnju je u metropoli ostvareno 144.910 dolazaka i 265.113 noćenja, što predstavlja porast od 12% u dolascima i 7% u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine.

U srpnju su, naime, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili gosti iz SAD-a, a slijede ih gosti iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije. U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Velike Britanije te Nizozemske.

VEZANI ČLANCI: 

– Turistički rezultati u Zagrebu sjajni su ne samo za srpanj, već i za, ukupno, prvih 7 mjeseci ove godine. Naime, od siječnja do sada, u našem je gradu ostvareno 25% više dolazaka te 17% više noćenja u usporedbi s lanjskom godinom. Posebno veseli činjenica da su gosti iz SAD-a prvi po zabilježenim rezultatima što je efekt i naših promotivnih aktivnosti na američkom tržištu, a posebno suradnje s USTOA-om, udruženjem Virtuoso te platformom Smithsonian – istaknula je diretkorica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld. 

VEZANI ČLANCI: 

Dodaje i kako je, prema objavljenom istraživanju portala VisaGudie.World Zagreb zauzeo treće mjesto, odmah iza Amsterdama i Rima, kao najbolji glavni grad za turiste prema parametrima sigurnosti, poznavanja engleskog jezika, cijenama i slično. 

– Ovakve vijesti, uz dosadašnje rezultate, itekako ulijevaju optimizam te očekujemo daljnji pozitivan nastavak turističkih rezultata u glavnom gradu Hrvatske – kazala je. 

Komentara 1

DE
dedač
16:31 03.08.2023.

a jeste li ubrojali one migrante oko glavnog kolodvora????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije