Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPICA SEZONE

Pozitivni trendovi u turizmu: U Hrvatskoj je više od 910.000 turista

U Dubrovniku je već počela prava turistička sezona
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
19.07.2023.
u 08:46

Operativni plan hrvatskog turizma za cilj ima repozicioniranje Hrvatske u smjeru premium destinacije.

Hrvatski turizam u dosadašnjem dijelu godine ostvaruje pozitivne trendove u obliku rasta turističkog prometa, kazao je u utorak direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić navodeći kako u zemlji trenutačno boravi više od 910 tisuća turista. Staničić je to rekao na koordinacijskom sastanku HTZ-a s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije održanom u Šibeniku. Sastanku su, uz Staničića i direktora TZ Šibensko-kninske županije Krešimira Šakića, prisustvovali i predstavnici 18 turističkih zajednica gradova i općina s područja županije, izvijestili su iz HTZ-a.

– Od početka godine do jučer u Hrvatskoj je ukupno ostvareno više od 9,2 milijuna dolazaka te gotovo 42 milijuna noćenja, što je 12 posto više dolazaka i šest posto više noćenja nego lani, dok je u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno oko 2,5 milijuna dolazaka i 14,5 milijuna noćenja, što je na razini srpnja lani – kazao je Staničić. Naveo je kako trenutačno u zemlji boravi više od 910 tisuća turista, a u Šibensko-kninskoj županiji više od 60 tisuća.

Nakon prezentacije Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma, u kojem su identificirani konkurentni i autentični turistički doživljaji Hrvatske i koji za cilj ima repozicioniranje Hrvatske u smjeru premium destinacije, na sastanku se govorilo i o planiranim promotivnim aktivnostima na emitivnim tržištima do kraja godine te očekivanim rezultatima u ostatku godine.

POVEZANI ČLANCI:

Krešimir Šakić kazao je kako se u županiji u dosadašnjem dijelu godine bilježi više od 420 tisuća dolazaka i 2,3 milijuna noćenja, što je u odnosu na lani rast u dolascima od pet posto, dok su noćenja na razini lanjskih. - Pred nama su udarni tjedni, špica sezone je tek počela i pred nama su intenzivni dani tijekom kojih moramo zadržati kvalitetu usluge i zadovoljstvo gostiju jer samo tako možemo dugoročno graditi imidž županije kao kvalitetne i održive turističke regije – zaključio je Šakić.

>> VIDEO Biser s hrvatskih prometnica: Pogledajte kako je ovaj vozač odlučio zaobići gužvu

Ključne riječi

Komentara 1

FR
FranjoTT
08:54 19.07.2023.

Kvazi stručnjaci nikako da shvate, nama treba manje turista u špici sezone a više prije i poslije sezone. To se trenutno jedino može napraviti tako da se cijene drastično smanje prije i poslije sezone i to za minimalno 40% i smještaj i hrana, a što se tiče špice neka svatko stavi cijenu koju želi jer tada je sve puno i tada vrijedi zakon ponude i potražnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije