Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka županija:

Za svako novorođeno dijete tisuću kuna

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
28.03.2018.
u 11:50

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od tisuću kuna može ostvariti jedan od roditelja/samohrani roditelj/roditelj iz jednoroditeljske obitelji koji je hrvatski državljanin i koji na području Zagrebačke županije ima prijavljeno prebivalište najmanje godinu dana

Za svako novorođeno dijete u ovoj godini Zagrebačka županija dodijelit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od tisuću kuna, objavila je županija u srijedu. Zahtjev za dobivanje pomoći podnosi se u pravilu u roku četiri mjeseca od dana rođenja djeteta, a krajnji rok za dostavu je 10. siječnja 2019. godine.

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od tisuću kuna može ostvariti jedan od roditelja/samohrani roditelj/roditelj iz jednoroditeljske obitelji koji je hrvatski državljanin i koji na području Zagrebačke županije ima prijavljeno prebivalište najmanje godinu dana. Postupak za dobivanje pomoći pokreće roditelj s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu.

Zahtjev i pripadajuća dokumentacija podnose se u pisanom obliku Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije, na obrascu koji je dostupan na mrežnim stranicama županije, gdje je pobrojana i dokumentacija koju treba priložiti uz zahtjev.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije