Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOZICIJA

Koalicija pet stranaka: Spriječit ćemo formiranje desnih većina!

Zagreb, opozicijska koalicija pet stranaka
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
09.06.2017.
u 13:06

"Upravo 24 706 glasova i četiri osvojena mjesta u Skupštini dokaz su da su birači prepoznali novu politiku koju nudi ova koalicija"

Koalicija pet stranaka - Zagreb je naš!, Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad - koja je na proteklim lokalnim izborima u Gradu Zagrebu osvojila 7,6 posto glasova birača najavila je u petak da će u Skupštini Grada Zagreba biti "u čvrstoj opoziciji gradonačelniku Bandiću i njegovoj desnoj većini, a puhat će za vrat svim političkim opcijama u Skupštini".

"Upravo 24 706 glasova i četiri osvojena mjesta u Skupštini dokaz su da su birači prepoznali novu politiku koju nudi ova koalicija, a u toj politici nema mjesta političkoj trgovini i neprincipijelnim koalicijama kojima danas još jednom svjedočimo u hrvatskom političkom prostoru.

U Gradskoj skupštini Grada Zagreba građane će zastupati: Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!), Iva Kvakić (Za grad), Mate Kapović (Radnička fronta) i Rada Borić (Nova ljevica)", izvijestila je koalicija.

Navode i da su po pitanju vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora odlučili da neće podržati konstituiranje većine tj. izbor predsjednika vijeća od strane stranaka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, Hrvatska demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske konzervativne stranke (HKS).

"Nadalje, kako bi se vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora mogla konstituirati, koalicija Zagreb je naš!-Nova ljevica-Orah-Radnička fronta-Za grad dala je uputu kvartovskim organizacijama koalicije da naši vijećnici gradskih četvrti i mjesnih odbora mogu podržati izbor predsjednika vijeća ako su iz ostalih stranaka tj. SDP-ove koalicije i Nezavisne liste Sandre Švaljek.

Time želimo spriječiti formiranje desnih većina u vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima na čelu s Bandićevom strankom, kao i ponavljanje izbora u gradskim četvrtima i mjesnim odborima u kojima se u predviđenom roku ne može izabrati predsjednik.

Razina vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora je posebice bitna našoj koaliciji tako da ćemo se u ovom mandatu fokusirati na povećanje ovlasti za ovu razinu vlasti te na provedbu novih modela informiranja i sudjelovanja građana u odlučivanju o njihovim kvartovima", ističu u priopćenju.

Komentara 24

LU
lunar777
14:52 09.06.2017.

Neš' ti ljevice, čisti marksizam, filojugoslavenstvo i filokomunizam i oni to uopće ne negiraju.

AP
ante_pustinjak
13:13 09.06.2017.

uzalud vam trud svirači!!!

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
15:14 09.06.2017.

Ha, ha, ha! ovi se pogubili u vremenu i prostoru. Vi ćete spriječiti? kaj niste spriječili u Francuskoj. Blago vama, koji vampiri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije