Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆEVA ZAMJENICA

Tko je nova dogradonačelnica Zagreba Olivera Jurković Majić

07.06.2017.
u 17:50

Bivša članica HDZ-a poznata je kao ekspert za marketing, napisala je dvije knjige, a osim na ZŠEM-u, predaje u Prvoj ekonomskoj školi

Kada se doznalo da je na listi Milana Bandića, novoj zamjenici zagrebačkog gradonačelnika Oliveri Jurković Majić u poštanski je sandučić stigla obavijest iz središnjice HDZ-a.

Dotadašnja čelnica Povjerenstva za obrazovanje i znanost Gradskog odbora HDZ-a za Bandićevu se zamjenicu, naime, kandidirala bez suglasnosti svoje tadašnje stranke. Pa joj je tim činom, kažu u HDZ-u, automatski prestalo članstvo, čime je Olivera Jurković Majić podijelila sudbinu Zlatka Hasanbegovića, koji je na lokalnim izborima podržao nezavisnu Brunu Esih.

S njom nema pregovora

Poznata je kao stručnjakinja u području gospodarstva pa njoj bliski HDZ-ovci kažu da očito nije bila zadovoljna svojom pozicijom u stranci. I sami ističu da nije dobila ono što je zaslužila. U pregovorima za liste na lokalnim izborima ostala je zaboravljena pa je očito, dodaju, krenula putem koji je nudio više, iako je još 2015. godine prije parlamentarnih izbora u cilju jačanja GO HDZ-a kooptirana u zagrebačku organizaciju kao istaknuta članica stranke, uz još njih sedam, među kojima je bio i Hasanbegović. Tu je odluku podržao i tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Članovi Stranke rada i solidarnosti pak još nisu upoznati s novom zamjenicom gradonačelnika, koju je Bandić postavio na tu funkciju kao ženu koja je, kako je naglasio, “realizirana u svom poslu”. Kažu tek da poštuju gradonačelnikov izbor.

Olivera Jurković Majić slovi za stručnjakinju za marketing i već godinama predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), a kao prodekanica predstavljena je i na službenom prezentiranju Bandićeva programa na Velesajmu. Sudjelovala je na mnogim stručnim skupovima i tribinama, predavala i na stranim fakultetima, napisala je dvije knjige, “Poslovne komunikacije” te “Pisane poslovne komunikacije u turizmu”, a s obzirom na to da već desetljećima radi u sektoru obrazovanja, često je se pita i za mišljenje o toj temi.

Osim što predaje na visokoj školi koju su prije 15 godina pokrenuli ekonomist Đuro Njavro i bivša ministrica Ljerka Mintas Hodak, nova dogradonačelnica profesorica je etike i poslovnog dopisivanja u Prvoj ekonomskoj školi u Medulićevoj ulici, u kojoj je prati glas da je stroga te da se s njom ne da pregovarati oko bolje ocjene.

Selfiji na Facebooku

– Ili znaš ili ne znaš – komentiraju učenici, koji bez obzira na to profesoricu zovu na svoje norijade. Nisu rijetkost ni “selfiji” na nastavi s učenicima, što Olivera Jurković Majić objavljuje i na svojem profilu na Facebooku.

Opću je gimnaziju ova 56-godišnjakinja završila u rodnom Stolcu u Bosni i Hercegovini, a doktorirala je na Sveučilištu u Zagrebu 2010. godine na temu “Politika međunarodne trgovine i konfliktnost nacionalnih interesa”. Poslijediplomski studij iz poslovne ekonomije 2007. je godine pak završila na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 

Komentara 27

MK
MKGRA
20:23 07.06.2017.

Zemljakinja !

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
08:15 08.06.2017.

moš ti iz bosne, al bosna nemere iz tebe

Avatar FalusBonus
FalusBonus
08:38 08.06.2017.

Bosnia connection ba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije